Lyssia Baudet: “Drie rally’s in één”

Lyssia Baudet en Pauline Denis legden bij de manche van de ADAC Opel e-Rally Cup die afgelopen weekend in de Vogezen werd afgewerkt beslag op een vijfde plaats. Op een type parcours dat volledig nieuw was voor het duo van het RACB National Team begingen de jongedames geen enkele fout.
Voor Lyssia Baudet en Pauline Denis volgen de rally’s elkaar snel op, maar de verschillen zijn soms groot. Deze keer was het parcours uitgetekend op de flanken van het Massief van de Vogezen, waar de vertegenwoordigsters van het RACB National Team het potentieel van hun Corsa e-Rally in de kleuren van Opel Team Belgium maximaal probeerden te benutten.

“Deze derde manche van de ADAC Opel e-Rally Cup vormde op heel wat vlakken een ware uitdaging”, benadrukte Baudet aan de finish. “Niet alleen werden we met heel wisselende weersomstandigheden geconfronteerd, al zijn we dat ondertussen wel gewoon en maakt dat deel uit van de rallysport. Het was echter wel de eerste keer dat we in de bergen reden en daar komt wel wat bij kijken. Zo moesten we dat diepe gat naast de weg best zo snel mogelijk vergeten. Sommige stroken gingen steil omhoog, om dan onmiddellijk weer snel af te dalen. De bochten volgden elkaar ook heel snel op. Ik ben er dan ook trots op dat we deze rally hebben kunnen uitrijden. Pauline en ik wisten tijdens de verkenningen goede nota’s te nemen, en tijdens de wedstrijd slaagde mijn corijdster er in om ze me in een gestaag ritme door te geven. We begingen geen enkele fout en reden ook geen enkele keer lek.” Wat de chrono’s betreft, daar geeft Lyssia toe dat de beginfase van deze Rally van de Vogezen niet de beste was.

“Als we onze tijden vergelijken met de lokale rijders of met de specialisten van rally’s in de bergen, dan is het duidelijk dat we op zaterdag een fout ritme aanhielden. Op zondag konden we ons tempo echter progressief optrekken, waardoor we als vijfde finishten. Naast die degelijke uitslag onthoud ik vooral dat we tijdens de twee wedstrijddagen heel wat ervaring hebben opgedaan en bijna anderhalf uur tegen de klok hebben kunnen rijden. Ik heb de indruk dat we in één weekend in de Vogezen evenveel hebben geleerd als in drie rally’s op een vlak parcours.”

Het was in ieder geval een mooie manier om de eerste seizoenshelft op een positieve manier af te sluiten. Lyssia en Pauline kunnen nu genieten van een (korte) zomerpauze. Half jullie staan ze opnieuw aan de start, in Oostenrijk deze keer.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws