Streekrijders stellen zich voor

In de Westhoek volgen de persvoorstellingen, en “meet & greets” met piloten die deelnemen aan de Ardeca Ypres Rally zich razendsnel op. Gisteren was het de beurt aan Christophe Bouten, Luc Pannekoecke en Guillaume Salomez. Deze drie piloten hebben één ding gemeen: alle drie brengen ze een Peugeot 206 aan de start.

Luc Pannekoecke is de enige die al een deelname in Ieper op zijn palmares heeft staan. “Dat was in 2017, dus mijn kennis van het parcours van toe zit wel heel ver weg. Ik ben met mijn 57 lentes niet meer van de jongsten, maar mits een grondige verkenning moeten we zeker klaar zijn. Dit jaar heb ik nog niet achter het rallystuur plaats genomen, gezien ik druk bezig was met de nieuwbouw van mijn dochter. Dus ritme zal wel ontbreken, maar de shakedown moet me wel wat helpen. Tijden gaan we zeker niet vergelijken, gewoon ons amuseren en eventueel wat spektakel verkopen aan het publiek door eens de handrem te gebruiken.”

Luc Pannekoecke

Een andere vijftiger, Christophe Bouten, viert zaterdag dan zijn debuut in Ieper. “Na 2 jaar VAS krijgen we de kans om eens de Ypres Rally te rijden. Een must als rasechte Ieperling. Grootste voorbereiding lag bij het aanpassen van de wagen. Voor de rest hebben we ons voorbereid zoals voor iedere rally. Plezier beleven staat bij ons centraal. Co & schoonzoon Melvin Florissoone heeft al een pak ervaring als navigator, maar kwam hier ook nog nooit aan de start. Maar het feit dat we bijna 30 jaar lang als liefhebber van hot naar her reden in de Westhoek om de wagens aan het werk te zien, zal ons qua streekkennis wel helpen. Het eindpodium bereiken zal ons de grootste voldoening brengen.”

Guillaume Salomez

Waar Pannekoecke en Bouten kiezen voor Divisie 2, start Guillaume Salomez, met co Olav Degrave, in de tweedaagse Divisie 1-wedstrijd. “Het was voor ons echt ijveren om de 206 klaar te krijgen tegen het weekend. In die optiek gaan we ook niet deelnemen in Boezinge en Nieuwkerke. “We gingen altijd samen kijken naar Ieper, en nu kregen we via de sponsors de kans om eens deel te nemen aan deze klassieker. Tot nu toe beperkte ons programma zich jaarlijks tot de Monteberg, en vorig jaar eens de Hemicuda rally. Noem Ieper een stoute jongensdroom die werkelijkheid wordt. Het vertrouwen in elkaar en de nota’s groeide wel enorm in Koekelare. We willen gewoon de eindmeet bereiken, zonder veel brokken. Misschien wel als beloning voor de vele tijd en het geld dat we in onze Peugeot stopten.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws