Winst in klasse H4 voor Ferre Demyttenaere

Na het debuut in Moorslede aan het stuur van de SMS-Opel Ascona, trok Ferre Demyttenaere nu richting Wervik, om er zijn kans te wagen.

“De tweede rally met de Ascona A, de tweede rally met mijn vriendin Amber D’Halluin in het co-zitje. Dus het werd weer een dag om veel bij te leren! Zeker met het weer die zo wisselvallig was.

De eerste ronde werd kp 1 geannuleerd, op kp 2 & 3 was het vooral zoeken naar het vertrouwen op de vettige wegen op en rond Wervik. Op de kp 3 kregen we ook een straftijd van 1 minuut waardoor het een inhaalrace zou worden op de eersten. Dit volledig op onze eigen tempo zonder risico’s te nemen en nog met marge te rijden.

De 2de ronde verliep een pak beter, dit ook doordat de wegen wat droger lagen. Daar startte onze inhaalrace op Christophe Lagache, een piloot met veel ervaring waar we graag dicht bij hadden gestaan. Ik wil Christophe ook bedanken omdat hij ons hielp op de service wanneer we wat speling voelden op het linker voorwiel.

In de 3de ronde gingen de hemelsluizen terug open, waardoor het terug gevaarlijk glad werd op slicks, gelukkig hadden we gesneden slicks gelegd waardoor we op sommige plekken de grip vonden die we nodig hadden. De laatste ronde werd het nog even gokken omdat de banen nat bleven liggen, na wat bespreking kozen we om de laatste ronde op regenbanden te starten. Aangekomen op de Geluwe bleek dit de juiste keuze. Onze Wervikse uitstap werd afgesloten met winst in de klasse H4, een 4de plaats VAS Historic Divisie 4 en een 45e plaats algemeen.

Dikke merci aan Amber, mijn co-piloot die mij perfect over de vettige wegen geloodst heeft. Volgende afspraak is op de Noel Franklin Shakedown in Boezinge waar we onze wagen inzetten als VIP. Ook wil ik nog eens het volledige service team en alle supporters langs de wegen bedanken! En zonder onze partners geen rally, bedankt voor jullie vertrouwen!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws