Joachim Dequeker wil goede lijn van Monteberg doortrekken

Ook Joachim Dequeker(Poperinge) en co-piloot Jonas Vanderhaeghe(Vleteren) tekenen zaterdag present in de Ardeca Ypres Rally Divisie 2.
“Eigenlijk is dit voor ons een soort tweede kinderdroom die werkelijkheid wordt” opent Joachim. “Toen we vele jaren als toeschouwer de rallywagens zagen doorkomen, opperden we dat we toch ook wel eens een rally wilden rijden. Toen ons dit een tweetal jaren terug echt lukte, schroefden we meteen onze droom bij en vanaf dan was deelnemen aan Ieper de volgende stap om te realiseren.”
Joachim startte eerder dit seizoen al in de Monteberg Rally, waar hij als 3de in zijn klasse finishte en meteen ook derde Renault Clio-rijder was. “Alles ging daar redelijk vlot, we kenden weinig noemenswaardige problemen en reden een naar onze normen sterke rally. Pluspunt was dat we deze wagen al enkele seizoenen kennen, en er dus van aanpassing niet echt sprake is. Ik wil ongeveer een zelfde doel nastreven in Ieper, al kan de concurrentie daar nog zwaarder zijn.
Een rally over één dag betekent dat je meteen in het goede ritme moet zitten, en je weinig tijd zal hebben om eventjes de kat uit de boom te kijken. We hebben geen wedstrijdervaring, maar onze streekkennis moet ons toch ook wel een flink stuk vooruit helpen. Uit de vorige jaren weten we nog als kijker waar de ’tricky’ punten zich bevinden, en die zullen wel met rood in onze nota’s aangeduid worden. Voor de rest leggen we onszelf helemaal geen druk op. Foutloos rondtoeren, hopelijk zonder technische problemen, en mikken op het eindpodium zaterdagavond in Ieper, zou voor een debuut al positief zijn. Om nadien een feestje te kunnen bouwen met familie, sponsors en supporters.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws