Spektakel staat centraal voor Koen Decaestecker

In 2019 kwamen jeugdvrienden Koen Decaestecker(Alveringem) en Nico Derycke(Leisele) voor het eerst aan de start van een rally. Debuut was toen in de Hemicudarally in Koekelare. Na enkele jaren regionale wedstrijden te hebben gereden, maken ze zich nu op voor een eerste deelname aan de Ardeca Ypres Rally.

“We kiezen wel voor de Divisie 2, dus de rally over één dag. Later kunnen we dan nog altijd eens kiezen voor het volledig pakket. Recent reden we de ORC Rally in Oostrozebeke, en gezien we geen enkel technisch probleem kenden, besloten we om de wagen aan de kant te plaatsen tot Ieper. Eerst dachten we nog deel te nemen de week voordien in Wervik, gezien dit ook een VAS-proef was, maar we wilden liever alle risico’s vermijden. De shakedown in Boezinge zouden we wel meenemen, enerzijds om terug het ritme vast te hebben en natuurlijk ook om onze sponsors te plezieren.

Uitrijden wordt onze doelstelling nummer één in Ieper, en we stellen helemaal geen resultaat voorop. Het voornaamste is dat we met onze BMW zo veel mogelijk dwars gaan en zo heel wat spektakel kunnen verkopen aan de toeschouwers. De fotografen zijn met deze verwittigd!

Ik kijk wel met de nodige vraagtekens naar de opeenvolging van vier klassementsproeven per ronde, en als daar nog eventueel de warmte bijkomt, kan dit zwaar worden voor onze rallywagen. Tot nu toe loopt ons seizoen behoorlijk, want qua resultaten behaalden we een 3 op 3, met zelfs twee top-5 noteringen in de klasse.”

“Ik had vroeger een E30, maar in plaats van te mikken op een oldtimer, besloot ik die om te bouwen naar een rallybolide. Bovendien is het merk mij door en door vertrouwd, gezien ik ook dagdagelijks werk aan dergelijke wagens. Sedert 2021 zijn we overgeschakeld op een E36. Na Ieper zullen we ons terug focussen op de regionale wedstrijden in eigen provincie.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws