Vincent Verschueren staat voor atypische Ypres Rally: “Mee zijn van bij de start”

Met de Ardeca Ypres Rally staat komend weekend het hoogtepunt van het Belgische rallyseizoen op de kalender. Samen met corijder Jasper Vermeulen is Vincent Verschueren erop gebrand om in de Kattestad een sterke prestatie neer te zetten.

Na de Sezoensrally werd de Citroën C3 Rally2 van Team Godrive grondig nagekeken met het oog op de grote afspraak in Ieper. Ook een doorgedreven testsessie behoorde tot de voorbereiding. “Maandag hebben we nog een goede test afgewerkt samen met DG Sport”, vertelt Vincent. “Het parcours lag er droog bij en hoewel we nog niet exact weten wat de rally zelf brengt, was ik vooral blij dat we eens de ganse dag in dezelfde omstandigheden konden rijden. Op die manier kun je echt gaan vergelijken. We hebben terug veel ontdekt en het gevoel is elk geval beter dan tijdens de Rally van de Monteberg. Natuurlijk moeten we nog afwachten of zich dat ook zal vertalen in de chrono’s.”

Deze editie van de Ardeca Ypres Rally belooft door het wisselvallige weer wel eens atypisch te worden. “Het lijkt inderdaad een erg specifieke Ieper te gaan worden. Ik heb er eigenlijk nog maar amper ervaring in de regen, dus we zullen misschien wel heel wat wegen op een andere manier ontdekken. Door het weer zou het donderdag ook wel eens een heel vreemde qualifying kunnen worden, want je kunt tussendoor bijvoorbeeld ook geen banden wisselen. Een goede startpositie zal wel belangrijk worden.”

In de Ypres Rally zijn opnieuw de snelste BK-rijders van de partij, aangevuld met de Fransman Stéphane Lefebvre en elfvoudig Ieper-winnaar Freddy Loix.

“Het niveau zal terug heel hoog zijn en er zijn een pak kandidaten voor de overwinning. Freddy Loix heeft me bijvoorbeeld wel verbaasd in de Rally van Wervik. Regen kan misschien ook wel in het voordeel van zijn driecilinder spelen. Om dicht bij de toppers te eindigen zullen we vooral moeten mee zijn van bij de start, want op regelmaat alleen zal het niet lukken. Ieper is een wedstrijd waarbij dan vanalles kan gebeuren. We gaan het in elk geval zo goed mogelijk proberen doen. De Ypres Rally is zowat voor iedereen de belangrijkste rally van het seizoen en het is bovendien ook een beetje mijn tweede thuisrally. Dan ben je altijd extra gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten”, besluit Vincent.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws