Volg de Ardeca Ypres Rally via Facebook live en TV

In Ieper is het aftellen begonnen voor de 59ste editie van de Ardeca Ypres Rally. Deze vierde manche van het Belgisch rallykampioenschap Divisie 1 gaat vanavond van start met de Qualifying Stage in Nieuwkerke, waar gestreden wordt voor de ideale startpositie. De wedstrijd telt 18 klassementsproeven, goed voor meer dan 220 km tegen de chrono. De allerlaatste proef, KP Dikkebus, wordt zaterdagavond om 18h54 live uitgezonden op Sport 10 (kanaal 131 op Proximus TV en 218 op Telenet) en op RTBF Auvio.

Na de massaal bezochte Noël Franklin Shakedown in Boezinge, volgt vanavond de Qualifying Stage in Nieuwkerke, waar de toppers in drie runs zullen strijden voor de beste startpositie vrijdagavond. Vrijdagochtend polsen we een aantal toppers naar hun ervaring op deze Qualifying Stage en naar hun verwachtingen voor de wedstrijd. Die BRC Persconferentie komt in de loop van de dag online op de Facebookpagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.

De wedstrijd gaat vrijdagavond om 15h56 van start met KP Vleteren (11,97 km). Het is meteen de eerste proef die live te volgen zal zijn tijdens een BRC Live Show, waarin actiebeelden worden afgewisseld met live beelden van de drone, interviews bij de finish met de rijders en analyses van de tijden in de studio door onze verslaggevers Pierre Robert en Hugo Van Opstal.

Na de eerste proef, zijn we om 17h00 opnieuw live vanaf KP Mesen-Wijtschate, de langste proef van de openingsavond met zijn 15,12 km. Om 20h43 brengen we ook de tweede passage op deze proef live tijdens de derde BRC Live Show van de avond. Zaterdag staan er nog 10 proeven op het programma, met de eerste proef om 10h20. In de loop van de dag brengen we drie keer de proef van Dikkebus in een BRC Live Show om 10h44, 14h49 en 18h54. Die laatste BRC Live Show, waarin we de ontknoping van de wedstrijd en de powerstage volgen, is ook live te volgen op televisie op Sport 10 en RTBF Auvio. Tijdens de BRC Live Show van 12h20 volgen we de proef van Zillebeke, goed voor 12,47 km tegen de tijd.

Na de wedstrijd zal de Ardeca Ypres Rally uitgebreid op televisie worden gebracht, te beginnen met de ruime samenvatting op VRT Sporza op zondagnamiddag (na 18h15). ’s Avonds volgen nieuwsitems in Sportweekend op Een en in 100% Sport op Tipik.

Vanaf maandag wordt de officiële review clip gepubliceerd op de sociale media en de officiële samenvatting volgt kort daarna. Die reportage van 26 minuten is te bekijken in binnen- en buitenland, van Sport 10 en RTBF Auvio in België, Ziggo Sport in Nederland, tot Distro TV in de USA, Motorvision (+100 landen), Fox Sport Racing (Canada), Arena TV (7 landen in Oost-Europa), PX Sports (Zuid-Amerika), MotoRRacing (Frankrijk), enz. Ook Motorsport.tv zendt de samenvattingen via WebTV.

Kortom, de spannende strijd tijdens de 59ste Ardeca Ypres Rally zal wereldwijd online en op televisie te volgen zijn.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws