Christophe Kerkhove met Alpine A110 Rally in Ieper

Tweevoudig Belgisch rallykampioen bij de Historics, Christophe Kerkhove, haalde de krantenkoppen bij de start van het seizoen in de Rally van Haspengouw. Door een Alpine A110 Rally in te zetten vanuit de ateliers van Chazel Technologie Course, was hij simpelweg van plan om het Porsche-bolwerk in de RGT-categorie aan te vallen. Het is een verhaal dat zich zal herhalen tijdens dé jaarlijkse afspraak van het Belgian Rally Championship 2024 bij uitstek, de Ardeca Ypres Rally, die nu vrijdag en zaterdag plaatsvindt…

Christophe Kerkhove en de Westhoek hebben samen een lange geschiedenis. In 1991 verscheen de rijder voor het eerst aan de start op de Grote Markt in Ieper, aan het stuur van een Peugeot 205 Rallye! Hij herhaalde deze ervaring in 1992, nog steeds in een gelijkaardige Peugeot 205 Rallye en werd tweede in zijn klasse. In 1993 (Citroën AX Sport met een zekere Fred Miclotte als bijrijder), in 1994 (Citroën AX Sport, klassewinnaar) en in 1995 (Renault Clio Williams) was hij er steeds weer bij. In die tijd was de zogeheten 24 24 Uur van Ieper de favoriete rally van Christophe Kerkhove.

Maar vervolgens werd het wachten en wel 29 jaar voordat de rijder opnieuw aan de start van het hoogtepunt van de nationale rallycompetitie! Hij is nu 54 en Kerkhove zal, net als in de Haspengouw, de diverse Porsche 911 GT3 uitdagen en bewijzen dat het specifieke parcours van de Ardeca Ypres Rally zeer geschikt is voor de Alpine A110 Rally. “Tijdens de Rally van Haspengouw hadden we de pech dat we niet konden finishen door een technisch probleem”, doet Christophe Kerkhove het verhaal. “Maar ik had de kans om te zien hoe leuk deze Alpine is om mee te rijden. Juist dat aspect bracht me op het idee om het opnieuw in Ieper te doen, een evenement dat me nauw aan het hart ligt en waar ik heel blij ben om na al die jaren naar terug te keren…”

In gezelschap van Colin Barvaux wil Christophe vooral plezier maken op de proeven van de Westhoek en het beste halen uit een route die anders is dan alle andere. “Ik heb nog niet de kans gehad om de Alpine A110 Rally Chazel Technologie Course voor het evenement te testen, maar de kwalificatieproef van donderdagavond geeft me de kans om de auto in de specifieke omstandigheden onder de knie te krijgen”, vervolgt Kerkhove. “Op vrijdag staan er twee vier proeven op het programma voor de eerste etappe en tien proeven tegen de chrono op zaterdag, waaronder de klassiekers Kemmelberg, Dikkebus en Watou. Ik ben verheugd om terug te zijn op deze typisch Vlaamse wegen, vooral achter het stuur van zo’n auto…”

De Alpine A110 Rally Chazel Technologie Course van Christophe Kerkhove en Colin Barvaux zal de kleuren dragen van CORNIL IT solutions, SESAME garagedeuren, Flema brandpreventieproducten, Alpine Centre Gent, Atlantis Security Prevention, Bardahl, Facom en Enseignes Plexi.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws