Sterk deelnemersveld voor 4de manche Motul Clio Rally Trophy

Op 22 juni mei wordt tijdens de Vechtdal Rally de vierde wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy 2024 verreden. Met maar liefst vijf Rally3 wagens aan de start en in totaal 13 teams die deelnemen aan de Motul Clio Rally Trophy belooft het weer een spannende wedstrijd te worden.

De terugkeer van de familie Klein Kromhof blijft niet onopgemerkt, Ceriel, Jeroen en Hendri nemen allen plaats achter het stuur van een Rally3 uitvoering van de Clio. Na enkele wedstrijden afwezigheid zullen ze Willem Wouter Overbeek het vuur weer aan de schenen leggen. Overbeek begint de Rally3 steeds beter te leren kennen en na enkele moeilijke wedstrijden liet hij in de ELE Rally zien dat hij op de juiste weg zit. Met zelfs een tweede tijd algemeen toonde hij het potentieel van zichzelf en de auto.

In de ELE Rally ging het mis voor René Jeths die zijn veelbelovende debuut zag eindigen tegen een boom. De Clio werd weer rechtgetrokken, opnieuw bestickerd en is weer klaar voor de strijd in de Vechtdal Rally. Maurice Kuistermans neemt weer plaats achter het stuur van zijn Rally4 waarmee hij de Zuiderzee Rally liet zien het de Rally3 rijders moeilijk te kunnen maken. Verschillende onverharde stroken lijken uit de wedstrijd te worden gehaald wat hem in zijn tweewielaandrijver ten goede zal komen.

Nard Ippen is in de Rally5 weer de torenhoge favoriet. Hij heeft zijn pure talent bijgeschaafd in het Belgisch kampioenschap en gooit hoge in de Nederlandse wedstrijden. Met een negende plaats in het algemeen klassement van de ELE Rally begint zijn talent ook breder in Nederland op te vallen. John Coumans en Elbert Deij zullen ongetwijfeld weer in secondenduel met elkaar belanden en de goedlachse Henri Kamphuis voelt zich na het zuidelijke uitstapje van de ELE Rally weer thuis in het oosten van het land.

Willem-Wouter Overbeek

Esmee den Hartigh begon de ELE Rally zeer sterk en zal erop gebrand dat in de Vechtdal Rally opnieuw te doen en door te trekken naar het eind van de wedstrijd. Ze zal daarbij onder andere af moeten rekenen met Ingmar Kobes die na de Zuiderzee Rally zijn tweede wedstrijd van het jaar rijdt en Maikel Verkade die dermate genoot van zijn rallydebuut dat hij naarstig op zoek ging naar sponsorgelden om ook in de Vechtdal Rally aan de start te verschijnen.

De Vechtdal Rally is de vierde ronde van de Motul Clio Rally Trophy en vindt plaats op zaterdag 22 juni in de omgeving van Hardenberg en Coevorden. Na 10 proeven, over in totaal 128 kilometer, worden de deelnemers aan het begin van de avond gehuldigd op het finishpodium in Hardenberg

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws