Thomas Martens: “Tot de laatste bocht alles geven”

Zijn eerste Rally van Ieper – de 6de manche in het BRC (Belgian Rally Championship) – en meteen gewonnen.

Foto met dank aan Facebookpagina Thomas Martens – The Ginger One.

Thomas ‘The Ginger One’ Martens uit Hasselt loste de hoge verwachtingen meer dan in. Samen met co-piloot Eddy Smeets haalde hij het als jongste ooit bij zijn debuut in Ypres, in een Renault Clio in de Klasse RC5, met het kleinste verschil: amper 0,5 seconden voorsprong op de nummer twee, het duo Benoit Verlinde en Bert Feys. Een meer dan geslaagde start dus voor Thomas’ rallycarrière op Belgische bodem. In juli staat voor de net 18-jarige rallypiloot de WRC van Letland op het programma. “Het was één van de spannendste en plezantste rally’s die ik tot nu toe heb gedaan. Het werd een enorm gevecht voor de eerste plek. Dag één vrijwel alles gewonnen, maar dan een platte band en enkele kleine fouten in de eerste ritten van dag twee. Tot aan de laatste bocht moest ik alles geven en uiteindelijk zijn we dus met een halve seconde gewonnen. Super”, zegt Thomas Martens, winnaar Klasse RC5 in de Rally van Ieper.

“Ik voelde het eigenlijk meteen al bij de shakedown op donderdag: prachtige proeven, dit gaat fun zijn. En dat werd het ook. Ik heb er heel hard van genoten en ben ook iedereen uit mijn team en entourage heel erg dankbaar om dit mee mogelijk te maken. Het parcours hier was – na de rally’s op gravel en in de sneeuw – inderdaad serieus aanpassen. Na drie ritten tijdens de verkenning staken we al in de gracht. Ach, dat hoort er bij in Ieper, toch één van de moeilijkste rally’s van België. Ook tijdens de wedstrijd hebben we trouwens heel even de gracht gezien. Maar kijk: we zijn er heel uitgekomen en hoe… Onze planning voor de komende weken? In juli staan we aan de start van de WRC in Letland, in de Rally 4. En in het najaar rij ik in België zeker de Omloop Van Vlaanderen mee”, aldus The Ginger One.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws