Kevin Van Deijne wint Nederlandse Vechtdal Rally

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben dit weekend de Vechtdal Rally gewonnen. Net als vorig jaar waren ze de sterkste op de bloedsnelle wegen rondom Hardenberg en Coevorden. Na twee podiumplaatsen is het de eerste zege van Van Deijne dit seizoen. Met de winst haalt Van Deijne veel punten binnen voor zijn belangrijkste doel dit jaar, het prolongeren van de Nederlandse rally titel.

Van Deijne begin zeer sterk aan de wedstrijd. Op de eerste proef moet hij nog 0,2 seconden toegeven maar daarna noteert hij proef na proef de snelste tijd. Het is moeilijk om het verschil te maken op de proeven rond Hardenberg waar de snelheid bijzonder hoog ligt. Toch slaagt van Deijne erin om een voorsprong te pakken en die gestaag uit te bouwen. Dit geeft hem de mogelijkheid om op de verraderlijke stukken iets minder risico te nemen en toch een veilige marge te houden naar de concurrentie achter hem.

In de middagboucle verliest Van Deijne tijd als hij te vroeg van het gas gaat voor de ‘slow zone’ waarin de deelnemers naar een maximumsnelheid moeten vertragen. Onduidelijkheid over het begin van de zone door borden die niet overeenkomen met het Rallysafe tracking systeem zorgen ervoor dat Van Deijne 50 meter te vroeg van het gas gaat. Vijf seconden gaan verloren maar op de slotproeven rijdt Van Deijne weer sterk en stelt de zege veilig. Even lijkt die nog in het geding te komen als er onduidelijkheid ontstaat over het al dan niet teruggeven van tijd aan de concurrentie die verloren zou zijn gegaan door een gele vlag situatie op proef 3.

Uiteindelijk wordt Van Deijne ook in de definitieve uitslag uitgeroepen tot winnaar en kan hij zijn eerste overwinning van het jaar bijschrijven. Met de zege scoort Van Deijne ook maximale punten voor het kampioenschap en neemt ook daar de leiding in handen.

De volgende wedstrijd van Kevin van Deijne en Hein Verschuuren is de vierde ronde van het Open Nederlands Rallykampioenschap, de GTC Rally op 12 en 13 juli rond Achtmaal.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws