Zege voor Belgium Racing in tweede manche BEC

Dylan Derdaele en Jan Lauryssen hebben in hun Porsche 992 GT3 Cup na een perfecte race de tweede afspraak van het Belcar Endurance Championship gewonnen. Na 125 minuten racen op het Limburgse asfalt telden de Porsche-rijders 51 seconden voorsprong op de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 van Bert en Stienes Longin en Peter Guelinckx. Dylan Derdaele en Jan Lauryssen zijn meteen ook de nieuwe leiders in het nationale uithoudingskampioenschap.

In de klasse GTB ging de zege naar Arthur Peters en Kenny Herremans in de Tip Top by NGT Porsche Cayman GT4 RS, terwijl Olivier Bertels en Nick Van Pelt in hun Audi RS3 TCR de klasse TA naar hun hand zetten. Ron Van de Water (VDW Motorsport BMW E46) en het duo Andres Beers-René De Coninck (BMW 325i) behaalden de overwinning in respectievelijk de klasse TB en TC.

Op een zonnig Circuit Zolder in het kader van de Xwift Belgian Truck Grand Prix, gaven de deelnemers van het Belcar Endurance Championship afspraak voor de tweede race van het seizoen. We verloren bij de start de Russell Racing by PK Carsport Lamborghini en TCL Motorsport BMW M4 GT4, twee smaakmakers uit respectievelijk de klasse GTA en GTB.

Vervolgens ontspon zich vooraan een duel om de zege, tussen Belgium Racing en PK Carsport, en na iets meer dan twee uur racen waren het Jan Lauryssen en Dylan Derdaele die winnend over de meet kwamen. “Een perfecte wedstrijd”, lachte Jan Lauryssen, “met perfect teamwerk, een super race ook van Dylan en een heerlijke Porsche om mee te rijden. Na de chaotische finish in de eerste race, nemen we nu revanche en meteen staan we ook aan kop van het kampioenschap. Afspraak nu in Spa-Francorchamps voor de derde race van het seizoen!”

In het kamp van PK Carsport had men uiteraard liever bovenaan gestaan: “Uiteraard, maar de punten van de tweede plek zijn ook belangrijk en het bewijst meteen dat het kampioenschap evenwichtig is tussen de drie merken vooraan. Net als Jan zou ik zeggen: afspraak in Spa-Francorchamps.”

De Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup van Glenn Paenen en Jan Ooms werd derde, één plaats beter dan hun teamgenoten Nicolas Van Dierendonck en Filip Teunkens, gevolgd door de Speedlover Porsche 992 GT3 Cup van Renmans-Meulders op plaats vijf.

In GTB kregen we een zege voor Arthur Peters en Kenny Herremans. Zij eindigden met hun Tip Top by NGT Porsche Cayman negende algemeen. De nieuwe Saber Management Racing Porsche Cayman GT4 RS van Vanmol-Hody finishte tweede in GTB.

Overtuigende zege in TA voor VP-Racing Audi, BMW met VDW Motorsport en IC Motorsport bovenaan in TB en TC.

Olivier Bertels en Nick Van Pelt behaalden met hun Audi RS3 LMS de zege in de klasse TA. De VP-Racing Audi verloor bij de start even de leiding, maar kon die snel heroveren en kwam als winnaar, op de tiende plaats algemeen, over de finishlijn. Manfred Verbeke werd met zijn M&D Racing Audi tweede en Maxim Van Den Hove en Wim Bradt reden met de GTE Racing Cupra TCR als derde over de meet.

Na een zege tijdens het New Race Festival, won VDW Motorsport-rijder Ron Van de Water nu ook de tweede wedstrijd van het seizoen in TB. Hij deed het dit keer echter solo en haalde het met 46 seconden voorsprong op de JJ Motorsport BMW 330i van Tom en Guido Werckx. Koen De Mulder en Peter Vanhoecke, schonken JJ Motorsport ook de derde plaats, uiteraard ook in een BMW 330i.

In TC ging de winst naar de IC Motorsport BMW 325i van Andres Beers en René De Coninck voor de #50 Convents Racing Team BMW 325i van Vincent en Davy Convents. Ook de derde plaats was Convents Racing Team, met Steve Raymakers en Dirk Groen in een identieke BMW 325i.

Afspraak nu in Spa-Francorchamps op 5 en 6 juli voor de derde race van het Belcar Endurance Championship 2024.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws