Lander Depotter: 5de plaats door te veel pech

Lander Depotter beleefde afgelopen weekend zijn vuurdoop in de Ardeca Ypres Rally. Zijn wedstrijdverhaal: ” Onze eerste Ypres Rally leverde niet het resultaat op waarvoor we kwamen door wat pech, maar we zijn toch tevreden over de algemene wedstrijd.

Vrijdagavond begonnen we goed. We zetten twee keer de snelste tijd neer op Zonnebeke, waardoor we net voor de nacht nog naar een 3de plaats konden springen. We waren dan ook tevreden over ons debuut op vrijdag, zeker gezien de concurrenten veel meer parcourskennis en ervaring hadden in de Corsa Rally4.

Zaterdagochtend startten we vol goede moed aan de langste dag. Op de 1ste proef van de Kemmelberg reden we echter al net na de start lek, waardoor we het wiel moesten vervangen tijdens de proef. Dit kostte ons drie minuten, en we vielen terug van een derde naar een elfde plaats. Een mooie remonte zorgde ervoor dat we zaterdagavond weer naar een vijfde plaats konden klimmen. Aangezien we niet het volledige Stellantis/Junior BRC-kampioenschap konden rijden, omdat we Wallonie met de Castrol Clio Rally3 hebben gereden, nemen we wedstrijd per wedstrijd om zo goed mogelijk te proberen rijden en erg veel bij te leren.

Op naar de volgende Stellantis-wedstrijd in Sankt-Vith, de East Belgian Rally. Maar eerst, de Omloop van Vlaanderen met de Castrol Renault Clio Rally3 uit de ateliers van Pieter Tsjoen Racing!

Nogmaals een grote dankuwel en al onze partners: SD Metalworks, Kristof Lateur Zwembaden En Totaalproject, De Pool Dokter, Eco-Wash Systems, DKE, Van Leynseele Projects, Neyt Decor, Vlamcoat, Kantoor Delaere en Cach’ou.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws