Thierry Neuville: “We verwachten snel en consistent te zijn in Polen”

Hyundai Motorsport wil zijn recente successen op gravel voortzetten en zijn voorsprong in alle drie de kampioenschappen uitbreiden tijdens Rally Polen, de zevende ronde van het 2024 FIA World Rally Championship seizoen.

Rally Polen is de eerste echte high-speed gravelrally van het jaar, met snelle passages, diepe sporen en een overvloed aan sprongen. Het zanderige oppervlak kan ook in een oogwenk drastisch veranderen dankzij het onvoorspelbare Poolse weer; regen kan een probleemloze, droge lus veranderen in een modderbad dat de rally kan beëindigen. Ongeacht de omstandigheden zijn precisie en inzet essentieel om een goed resultaat neer te zetten op dit veeleisende evenement, dat sinds 2017 niet meer op het WRC-schema heeft gestaan.

De drie teams die het Hyundai Shell Mobis World Rally Team vertegenwoordigen zijn Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe, Ott Tänak/Martin Järveoja en Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen. De Noren keren voor het eerst sinds de Rally van Kroatië terug in de cockpit van de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid.

Na hun eerste podium van 2024 in Portugal, zetten Tänak/Järveoja hun succes voort in Rally Italia Sardegna, waar ze hun eerste overwinning van het seizoen behaalden. De overwinning ging gepaard met een derde plaats voor de Spanjaarden Dani Sordo/Cándido Carrera.

De leiders in het kampioenschap, Neuville/Wydaeghe, willen graag terugkomen nadat ze in Sardinië voor het eerst buiten de top vijf van het seizoen eindigden. Maar door een sterke zondag op het Italiaanse eiland verloor het Belgische duo slechts een handvol punten op de achtervolgers in het klassement.

Thierry Neuville: “Rally Polen is een evenement waar ik echt van geniet. Omdat het een snelle gravelrally is met een aantal prominente sprongen, kunnen de proeven echt spannend zijn en kunnen we veel plezier hebben. We moeten ervoor zorgen dat we vanaf het begin de juiste afstelling hebben en een goed tempo, want we hebben nog niet getest op de Poolse wegen. Qua afstelling hebben we veel grip en tractie nodig, maar ik denk niet dat het enorm zal verschillen van andere gravelrally’s waaraan we dit seizoen hebben deelgenomen. Als eerste starten kan een groot voordeel of nadeel zijn, afhankelijk van hoeveel we van de weg schoonmaken, maar dat zullen we moeten zien als we er zijn. We verwachten dat we consistent en snel zullen zijn, zodat we een aantal goede punten mee naar huis kunnen nemen voor alle drie de kampioenschappen.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws