Nieuwe kans voor Jelle Segers in TBR Rally

Net voor de zomervakantie, en twee weken na de Ardeca Ypres Rally, kiezen meer dan 100 teams komend weekend richting Oekene, voor de jaarlijkse regionale TBR Rally. De editie 2024 blijft, qua parcours, ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar, en dus krijgen de deelnemers vier ronden van telkens 2 klassementsproeven voorgeschoteld. De eerste wagen rolt zondagmorgen van het podium om 08u20, en belangrijk voor de toeschouwers, de historics rijden voor de moderne.
Het aanbod van Rally2-wagens is in tegenstelling met sommige andere VAS-proeven minimaal. Uit het buitenland hebben we Will Nichols en Michiel Eckhaus, beiden met een Ford Fiesta Rally2. Ook al in dergelijk model zien we Jelle Segers, die vorig jaar in de laatste meters werd geklopt door Paul Lietaer(Opel Ascona 400). Kan de gouden Ford Fiesta ditmaal wel bovenaan het ereschavotje geplaatst worden? Ook Jimmy D’Hondt komt in Oekene terug proefrijden met de Citroën C3 na zijn schuiver en kapotte voorophanging in de Sezoensrally.
Maar er zijn nog heel wat andere piloten die zich kunnen mengen in de zegedebatten.

Steve Bécaert

Denken we daarbij maar aan de Mitsubishi-piloten Steve Bécaert en Kurt Boone. Eerstgenoemde reed een heel knappe en heel regelmatige Ypres Rally, gekruid met een 13e plaats algemeen en een zege in de klasse RC1. Boone moest de handdoek gooien met de nieuwe Lancer, en wil dus zeker een nieuw sportief gevecht uitvechten met zijn merkgenoot. Of speelt Thierry Dekoninck hier voor de klassieke derde hond, die met de winst gaat lopen?

Pieter-Jan Maeyaert

Als we echter een zegekandidaat bij uitstek naar voor moeten schuiven, dan kijken we zeker naar de Historics en specifiek naar Pieter-Jan Maeyaert. De BMW M3-piloot was in Ieper nog goed voor een 11e plaats algemeen, midden de Rally2-wagens. Bovendien toert “PJ” in Oekene rond in zijn eigen voor-en achtertuin, dus hou maar rekening met hem wanneer je een pronostiek waagt naar de top-3. Ook al bij de “oudjes” is het uitkijken naar Danny Kerckhof(BMW M3 E30), die mogelijks wat competitieritme zal ontbreken om te strijden tegen Maeyaert.

Stefaan Prinzie

Een andere opvallende naam bij de historics is Andy Lefevere, aan het stuur van een…Mercedes 190. Niet deze die Andy al een tijdje aan het opbouwen is, maar wel de bolide van James Gruwez. Op te volgen, net zoals Stefaan Prinzie, die met de Opel Ascona 400 gerust aanspraak kan maken op een podiumplaats.
De vele BMW-rijders kunnen naast een dichte ereplaats ook aanspraak maken op de spektakeltrofee die in de TBR Rally wordt uitgereikt. Cris Algoedt, Kenneth Geldhof, Ashley Vercruysse, Eric Deprez, Devy Demuynck, Anthony Vandenbussche en andere Koen Decaesteckers zetten zich alvast schrap. Of kan Kevin Verbeke met de spectaculaire Toyota Corolla KE70 hen allemaal een hak zetten?


Ook heel wat Clio’s aan de start in de TBR. Iemand als Jeroen Vanhoutte kan sowieso aanspraak maken op een top-10 notering. Maar het is ook uitkijken naar Michiel Stubbe, Stijn Naert, Michael Huyse en Alexander Derez.

Jeroen Vanhoutte
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws