107 kevertjes staan klaar voor de start

Het is ontegensprekelijk het hoogtepunt van het seizoen voor de Fun Cup! Als de zomer aanbreekt, minstens toch op de kalender dan, komen de race-kevers samen op het circuit van Spa-Francorchamps voor de langste wedstrijd van het seizoen: de 25 Hours Fun Cup! Ook dit jaar wordt het eens te meer een succes, met 107 voertuigen die de deelnemerslijst sieren. Zoals de traditie het wil, zal het er stuiven op elk mogelijk niveau!

Met de beste teams van de Belgische, Franse en Italiaanse competitie, zijn de rangen van de favorieten goed gestoffeerd… Sedert twee edities echter, is het de Groupe Lemoine by M3M die de wet dicteert met zijn #424! Die zal opnieuw goed bezet worden met Cédric Bollen, Michael Leenders, Raphaël Bolle de Bal en Lucca Ayari. Zij zullen strijden om een derde opeenvolgende overwinning voor hun bolide. En gezien de ploeg van Jean-Luc Dubois heeft beslist om een tweede topwagen in te zetten, de #544 M3M by Groupe Lemoine van Ugo de Wilde, Frédéric Caprasse, Gil Linster en Grégory Guilvert, lijkt het gevaar voor de anderen te zijn verdubbeld! Het belooft er warm aan toe te gaan vooraan…

Aan concurrentie zal er echter geen gebrek zijn, met in de rangen van de categorie CUP nog andere formaties met duidelijke ambities en met één enkel doel: de M3M verslaan! We denken hierbij aan de #219 CG Racing van William Godefroid, Behhan Danhier en Logan Jadot, de #260 McDonalds Racing by Comtoyou van Marc-Olivier Van Oppens, Esteban Muth, François Bouillon, Pascal Raes, Angélique Detavernier en Fred Vervisch, de #280 Milo Sens van Kévin Caprasse, Lorenzo Donniacuo, Simon Tourneur en Emile De Dryver, de #446 Milo Compact Machinery van Edouard Chevalier, Benoit Dupont, Tristan Földesi en Timo Van Impe, de #480 Milo Racing van Sébastien Kluyskens, Guillaume Mondron, Gilles Verleyen en Fred Bouvy, de #517 DDK Mega van Aurélien Comte, Pilou Corthals, Claude Pirson, Ulysse De Pauw en Lorens Lecertua, de #541 Michael Mazuin Sport van Louis, Camille en Gabriel Mazuin, Lucas Taelman en Maxime Soulet, de #543 HSM Racing & Events van Alain Henrard, David Pittard (4de in de 24 Hours of Spa van afgelopen weekend!), Thierry Marville, Grégory Servais en Romain Brandela, de #545 Orhes – Motul – Matimmo van Arnaud Tsamère, Evan Spenle, Théo Nouet en Olivier Pernaut, of nog, de #888 SP Consulting by SRS van Stéphane Perrin, Mathieu Detry, Matts Breckpot, Matteo Raspatelli en Jérémy Peclers! Het wordt ongetwijfeld drummen op de voorste posities!

Niettemin blijft het dat 25 uur aan wedstrijd op het circuit van Spa-Francorchamps, betekent dat er op elk moment vanalles kan voorvallen! Dat laat toe aan de betere ploegen die zich inschreven in FUN, en die niet één enkele ‘Top Gun’ tellen binnen hun rangen, om hun slag te slaan of zelfs voor een enorme verrassing te zorgen. Hier denken we aan wagens zoals de #24 Dupon Racing (Castelein-Castelein-Balcaen-Palette), de #172 LADC Motorsport (Bihel-Richet-Coue-Langlois-Picquet-Clairay-Bihel), de #406 8KSW Racing (Portatadino-Zorza-Sordini-Gagganesi), de #415 Clubsport Racing (#De Wit-Ooms-Lismont), de #434 Horizons Neufs by Comtoyou (van de Poele-Mondron-Collinet-Collinet), de #472 Dupon Racing (Van Pollaert-Talpe-Coox-Dumarey), de #485 Why Not Racing (Delencre-Trenchant-Dehaleu-Vandevelde-de Mévius), de #487 AC Motorsport (Arnaudet-Pierard-Jamoye-Delhez), de #514 Michael Mazuin Sport (Mazuin-Mazuin-Mazuin), of nog, de #999 Knauf – ML Concept by AP (Nava-Lognard-Rosa-Knauf-Grosjean)! De lijst is echter verre van volledig, maar getuigt van een hoge kwaliteit…

Een andere traditie van de 25 Hours Fun Cup, is het karakter van de wedstrijd… omzeggens de wereldbeker van deze competitie! Op de inschrijvingslijst vinden we zo, naast de meer courante nationaliteiten, ook rijders uit Hong Kong, Australië, Japan, Singapore, de Verenigde Stateb, China, de Verenigde Arabische Emiraten, Canada en Argentinië! De wereld zal weer even een dorp lijken, dat kunnen we u garanderen…

Tenslotte worden de 25 Uren ook gekenmerkt door de honderden passagiers, die het voorrecht hebben om de race te kunnen volgen vanuit de cockpit van een van de Biplaces wagens…die strijden voor de zege in hun eigen categorie! Vorig jaar won de #381 DPW-Racing met… één seconde op de #380 Fun 4U by Acome! De beide teams zullen het opnieuw tegen elkaar opnemen. Bij de rijders op deze Biplaces, die volop Fun Cup wagens zijn, zien we jongens als Esteban Muth, Pierre-Yves Rosoux, Tom Rensonnet, John Wartique, Mika Lottefier, Emilien Allart, Stéphane Lémeret, Yann Clairay Grégory Servais, Bruno Beulen, Manu Nava…, enz.

De prestigeprijs gaat zonder twijfel naar de #353 The Heart of Racing by M3M, met de Deen Marco Sörensen, winnaar van de Crowdstrike 24 Hours of Spa van vorig weekend op de Aston Martin Comtoyou Racing, de Canadees Roman De Angelis, de Brit Ross Gunn en de Duitser Mario Farnbacher! Simpelweg indrukwekkend…

Het is om 16u50 dat deze indrukwekkende en veelkleurige meute zal worden losgelaten op zaterdag, om dan te finishen op zondag om 17u50, na 25 uren van felbevochten competitie en feestelijke ambiance! De weddenschappen zijn geopend…

(foto’s met dank aan European Fun Cup)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws