Ronzani wordt dit weekend kopman bij Oeste Racing en gaat voor een top 3

Na de afspraken op Circuit Zandvoort en Spa-Francorchamps stelt de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup de tenten op in de paddock van Circuit Zolder en beleven we op het Limburgse asfaltlint de steeds gesmaakte Supercar Madness ofte de derde round van de Ford-merkencup!

We noteren evenwel enkele afwezigen. Zo zal Calvin de Groot zijn leidersplaats niet langer verdedigen: hij kreeg een uniek aanbod om in hetzelfde weekend op Norisring in het voorprogramma van de DTM te gaan racen in de NXT Gen Cup, zeg maar de elektrische Mini, en aldus een stapje hoger te zetten. Ook Nicolas Bever geeft verstek en dat heeft alles te maken met het samenvallen van Supercar Madness met de 25 Hours Fun Cup, waarin Bever al een tijd meedraait en hij op zijn beurt daar een zitje kon versieren. Hij zal er een andere ex-Fiesta-collega zien opduiken en dat is natuurlijk Tristan Földesi!

Het verstek van het duo De Groot-Bever maakt dat Mathias Ronzani de kopman wordt van Oeste Racing.

“Nadat Jo Lambrecht om persoonlijke reden een stap terugzet, hebben we onze organisatie en dus het runnen van de vertrouwde Javi Interieur-Fiesta danig herschikt,” stelt Mathias. “Sven Grootjans, onze vertrouwde mecanicien, wist zich te omringen met andere ervaren mensen zoals Frans Den Hartog en het Roadhouse Racing Team van Peter Ruttens en kunnen we wel degelijk spreken van een herstart, waarbij we uit respect voor Jo onder de vlag blijven varen van Oeste Racing. Gezien Garage Vermeire ons ook blijft steunen, spelen we voor hen automatisch mee in de Ford Dealer Team Cup!”

Nu de #113 Fiesta voorzien is van een nieuwe, krachtigere motor, is Mathias vastbesloten om voor een Top 3 te gaan en het op te nemen tegen Tomas De Backer en Jenson de Leeuw.

“Tot hiertoe speelde ik al stevig mee voor een podiumplaats en gezien ik ondertussen nog meer ervaring opstak en, vooral, meer vermogen onder het rechtervoetje krijg, ambieer ik wel degelijk een plek op het podium en waarom niet helemaal vooraan. Als ik ondertussen ook kan afrekenen met Jenson de Leeuw, ga ik voor volle punten in de Junior!”

In die Junior zijn er nog kapers op de kust. Zo zit Sonny Gevaert voortaan in de ex-Bever Fiesta en komt hiermee, net zoals Martin Scanière uit voor TDB Land Racing. In de genaamde Ford Dealer Team Cup is evenmin gebrek aan gegadigden, met naast Ronzani/Garage Vermeire en De Backer-Wuyts/FordStore Feyaerts de terugkeer van Geoffrey Vanspringel uiteraard in de kleuren van FordStore Vanspringel!
De Benelux Ford Fiesta Sprint Cup heeft op vrijdag 5 juli om 14u25 een eerste vrije sessie en een tweede FP is er op zaterdag 6 juli, klokke 9u35, met daarop om 13u05 de qualiying. Race 1 volgt op zondag 7 juli om 10u40 en de Ford Fiesta Sprint Cup sluit het weekend af met om 17u00 Race 2.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws