Moeizame GTC Rally voor Kevin Van Deijne

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren zijn dit weekend achtste geworden onder de Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK) deelnemers bij de GTC Rally rond Achtmaal. Na de winst tijdens de Vechtdal Rally drie weken eerder is het een teleurstellend resultaat voor het team.

De GTC Rally staat bekend als een van de uitdagendste rally’s van Nederland. De proeven zijn technisch, slingerend, afwisselend en bijna Belgisch van aard. Dat de wedstrijd aan het begin van de zomer wordt verreden zorgt er bovendien voor dat het weer vaak een rol speelt. Vorig jaar was het uitzonderlijk warm tijdens de rally, dit jaar liet de Nederlandse zomer haar andere kant zien en zorgde zware regenval voor totaal andere omstandigheden. Onverharde paden veranderden in de aanloop naar de wedstrijd in modderpoelen waardoor de organisatie genoodzaakt was een deel van de route te schrappen. Gedurende de wedstrijd bleven felle regenbuien de rally teisteren wat de wegen buitengewoon glad en vuil maakte. Het maakte ook de bandenkeuze bijzonder lastig voor de deelnemers.

Van Deijne opent vrijdagavond prima met top vijf tijden en is het gevecht verwikkeld om de ereplaatsen. Op de voorlaatste proef van de dag laat de slang van de intercooler echter los waardoor de Hyundai vermogen verliest. Het kost Van Deijne drie minuten waardoor hij terugvalt naar de twintigste plaats en iedere kans op de overwinning verloren is.

Op zaterdag is Van Deijne toegewezen op achtervolgen. In de verraderlijke omstandigheden heeft Van Deijne moeite om het vertrouwen in de banden te vinden. Zachte slicks lijken de snelste optie maar op de gladde wegen geven ze Van Deijne niet het vertrouwen dat nodig is om te pushen. Desondanks klimt Van Deijne nog behoorlijk in de rangschikking om uiteindelijk twaalfde algemeen te worden en achtste onder de deelnemers aan het ONRK, het kampioenschap waar Van Deijne ook dit jaar weer de pijlen op heeft gericht.

Kevin van Deijne: “Vrijdagavond zijn we prima begonnen. We reden constant top vijf tijden en lagen ook in de top vijf algemeen. Dat was op zich een prima uitgangspositie om zaterdag om door te bouwen. Toen kregen we echter het probleem dat de intercooler slang losliet en we vermogen verloren. Daar verloren we de wedstrijd. Zaterdag was echt een pittige dag met de vele regen en we vonden niet het vertrouwen in de zachte slicks om echt aan te vallen. Het was al met al niet echt onze rally.”

De volgende wedstrijd van Kevin van Deijne en Hein Verschuuren is de vijfde ronde van het Open Nederlands Rallykampioenschap, de Hellendoorn Rally op 20 en 21 september rond Hellendoorn.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws