Thierry Neuville: “Vertrouwen in Finland is zo belangrijk”

Hyundai Motorsport is klaar om volgende week door de bossen van Finland te vliegen, terwijl het land gastheer is van de negende ronde van het FIA World Rally Championship seizoen 2024.

Het team wil zich herstellen van een moeilijk optreden in de Rally van Letland, waar de snelle gravelwegen veel obstakels vormden voor het Hyundai Shell Mobis World Rally Team. Hyundai Motorsport verliet het evenement nog steeds bovenaan de ranglijst van zowel het constructeurs- als het rijderskampioenschap, maar lijkt dit lijkt nu onder druk te komen. Met nog vijf ronden te gaan, is het van vitaal belang om elke actiedag sterke en consistente prestaties te leveren om het volledige potentieel van het scoresysteem van 2024 te maximaliseren.

Als een van de snelste rally’s op de kalender, zijn nauwkeurigheid en perfecte tempo’s nodig voor een podiumplaats in de Rally van Finland. Met zijn mix van brede en snelle gravelwegen, gecombineerd met technische secties, staat het garant voor een opwindend evenement. Fouten kunnen kostbaar zijn, omdat het snelle karakter van dit evenement weinig gelegenheid laat om die vitale seconden terug te winnen.

De Rally van Finland is in het verleden een van de moeilijkste geweest voor Hyundai Motorsport, maar de lessen die zijn getrokken uit twee opeenvolgende snelle gravelrally’s in Polen en Letland, in combinatie met goede resultaten in de afgelopen jaren, betekenen dat het team het evenement ingaat met een solide basis om te vechten voor een sterke reeks kampioenschapspunten. Het team behaalde zijn eerste podium in 2021, toen Tänak en wijlen Craig Breen de tweede en derde plaats veiligstelden. De Est bewees zijn dominantie opnieuw in 2022 door de overwinning op te eisen. In 2023 belandde Neuville ook op het podium, waarbij hij de eerste plaats net miste met 39 milliseconden.

De line-up van het Hyundai Shell Mobis World Rally Team blijft ongewijzigd ten opzichte van de Rally van Letland. Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe en Ott Tänak/Martin Järveoja krijgen opnieuw het gezelschap van Esapekka Lappi/Janne Ferm in de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid, waarbij het Finse duo geniet van de kans om voor het gepassioneerde thuispubliek te strijden.

Thierry Neuville: “Rally Finland is een uitdagende maar plezierige rally. Een van de belangrijkste dingen is een auto waar je op kunt vertrouwen. Je hebt grip en tractie nodig voor de langzamere, smalle stukken, maar ook een goede zijdelingse grip en stabiliteit in de snelle stukken. Precisie is ook essentieel bij het ingaan van de snelle bochten om ervoor te zorgen dat u de auto positioneert voordat u aan de sprongen begint. Natuurlijk zorgt het feit dat we hier eerder op het podium staan voor een boost voor het zelfvertrouwen, maar de auto’s en wegen ontwikkelen zich van jaar tot jaar, dus de rally blijft even uitdagend als altijd. Het doel is nog steeds om onze voorsprong in beide kampioenschappen te verdedigen, maar ook om te genieten van deze snelle rally en echt in de wedstrijd te zijn.”

Foto: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws