Net geen top 10 voor Guillermo Bruneel en Andy Depoorter in Staden

In de Rally van Staden verschenen Guillermo Bruneel en Andy Depoorter aan de start met de BMW M3 E36, prepared by Mats Van den Brand, en in rallymiddens gekend als “Beastie”. Een 11de plaats was voor hen een schitterend eindresultaat.
“We hebben echt een meer dan leuke rallydag achter de rug” aldus co Andy Depoorter. “En zeggen dat de eerste plannen hiervoor maar gemaakt werden tijdens de shakedown van de Ardeca Ypres Rally in Boezinge eind juni. Toen beslisten we om eens een rally samen te rijden, enkele weken nadien was alles al in kannen en kruiken. Voor de start stelden we niets voorop qua resultaat, om ons zelf geen druk op te leggen. Het was de bedoeling dat we vooral veel konden bijleren in deze topwagen. In de eerste ronde kregen we wel enkele verwittigingen. Op de openingsproef in Staden-Zarren gingen we eventjes rond, en op KP 3 in Westrozebeke schoven we eventjes rechtdoor. Meteen besloten we de nota’s wat aan te passen. We voelden dat er een immens verschil was tussen de nota’s gemaakt met een dagdagelijkse wagen en de nota’s gebruiken in een toprallywagen. Vanaf dan lukte alles veel beter, en we maakten voortdurend progressie. Om de rally zelfs af te sluiten met een 8ste tijd algemeen, en een elfde plaats in het klassement. Een onverhoopt, maar schitterend resultaat. En als je de seconden meetelt die we verloren in de eerste ronde, dat zat er zelfs een top-10 notering in. Spijtig dat we door een (te) hoog startnummer niet opvielen voor het brede rallypubliek. Het resultaat bewijst dat we beter verdienden…


We moeten niet alleen spreken over “Beastie” als een topwagen, maar ook het hele team van Mats is top. Heel perfectionistisch, niets aan het toeval overlatend. Ze stonden ons voortdurend met raad en daad bij, stonden aan iedere stop om te kijken of er geen problemen waren,…Dit is zeker iets dat naar meer smaakt. Guillermo staat nu echter weer aan de vooravond van de nieuwe voetbalcompetitie. Er werd zondag al eens gepraat, maar we weten nog niet of we nog dit jaar ofwel in 2025 een verlengstuk zullen breien aan onze uitstap van afgelopen zondag. Maar nu al willen we een groot dankwoord gooien aan het service-team, onze sponsors, familie, vrienden en supporters, om dit voor ons mogelijk te maken en ons volop te steunen hierin.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws