Lander Dhaene bracht Barum Rally tot goed einde

Lander Dhaene en co Dennis Vanspeybrouck hebben zonder kleerscheuren hun Opel Corsa Rally 4 aan de finish gebracht in de Barum Czech Rally.

Na de openingsproef op vrijdagavond in het centrum van Zlin(Tsjechië), wachtte er de deelnemers zaterdag twee ronden van telkens 4 klassementsproeven. Het slechte weer zorgde er echter voor dat er een paar “special stages” werden geneutraliseerd.

“Zaterdag was zeker een moeilijke dag voor mezelf. Ik had weinig vertrouwen en ging te veel nadenken. De tweede ronde startten we op slicks in de regen, maar al bij al viel dit nog redelijk mee. We eindigden zeker niet op de plaats die we gehoopt hadden(65e algemeen-9e RC4), maar voor ons was het voornamelijk overleven op dit heel moeilijke en heel tricky parcours!”

Gisteren liep het dan iets vlotter voor het West-Vlaamse duo, en uiteindelijk finishte het e-BO Racing Team op een 52e plaats algemeen en 10e in RC4. Ze keren wel terug richting de “Vlaanders” met een pak opgedane ervaring, en Lander wilde hiervoor zeker ook co Dennis, de ploeg van FS-Sport en de sponsors bedanken.

Een andere Belg, Amaury Molle, moest in het zaterdaggedeelte al de handdoek werpen, na een sortie met de Skoda Fabia Rally 2.De Barum Rally kreeg een volledig Skoda Fabia -eindpodium, met Dominik Stritesky op 1, Simon Wagner op 2 en Erik Cais op het laagste podiumschavotje.

Foto’s: Lander Dhaene/e-BO Racing

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws