Longin zet PK Carsport Audi op pole voor 24 Hours of Zolder

De Audi R8 GT2 van PK Carsport heeft de pole positie gepakt voor de STX Motorhomes 24 Hours of Zolder. Stienes Longin reed de bolide met het startnummer 1 naar de snelste tijd in de bepalende Superpole.  

Het was spanning troef in de slotfase van de Superpole, waarin elke auto met één snelle ronde een gooi mocht doen naar de pole positie. De volgorde werd bepaald door de Qualifying van eerder op de dag, van de traagste naar de snelste.

Longin – die de Audi deelt met vader Bert, Peter Guelinckx, Sam Dejonghe en Arnold Neveling was als vierde laatste aan de beurt en reed een toptijd van 1:30.413. Die tijd kon door de drie laatsten niet meer worden geklopt.

Stienes voorziet Bert daarmee van de beste uitgangspositie om voor een achtste keer de 24 Hours of Zolder te winnen in z’n laatste autosportseizoen.

Ayhancan Güven, nog de snelste in Qualifying en dus als laatste aan zet, maakte het meeste kans, maar kwam toch twee tienden te kort met de #38 RedAnt Racing Porsche. Samen met teamgenoten Dirk en Tom Van Rompuy én Laurens Vanthoor neemt hij zaterdag de tweede plek in op de startgrid.

Update: RedAnt Racing bestraft en verliest tweede startplek

Jeffrey Van Hooydonk realiseerde de derde tijd met de #2 Lamborghini van Russell Racing by PK Carsport – die hij deelt met Hans en Frank Thiers, Christoff Corten en Pieter Ooms.

De top vijf werd gecompleteerd door de #93 RedAnt Racing Porsche (Yannick Redant-Ayrton Redant-Kenneth Heyer-Kobe De Breucker) en de #99 Belgium Racing Porsche (Dylan Derdaele-Jan Lauryssen-Lars Kern-Sacha Norden-Sven Van Laere).

In de GTB klasse was Niels Lagrange de snelste met de #63 Porsche Cayman van Tip Top by NGT. Hij bleef nipt de #64 Ford Mustang van Nathan Vanspringel voor. In de TA klasse was de pole voor #470 BMW van Jochen Stevens. Ron Van De Water stuurde de #83 VDW Motorsport BMW naar de besttijd in TB. In de TC klasse tot slot was Vincent Convents het snelst met de #50 BMW van Convents Racing Team.

De top 10

 De volledige uitslag vindt u hier. (PDF)

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws