Goodwood Revival verwelkomt een indrukwekkend contingent militaire machines

Goodwood kondigt met trots aan dat de Goodwood Revival dit jaar de 80e verjaardag van de D-Day landingen zal vieren met een speciale parade op het circuit.

Meer dan 100 militaire machines, die een rol speelden tijdens de D-Day landingen van de Tweede Wereldoorlog, zullen aanwezig zijn op de Revival – zowel op het circuit als tentoongesteld op Lavant Infield – en vormen zo de grootste bijeenkomst van militaire voertuigen op Goodwood. We zijn bijzonder vereerd dat de parade D-Day veteranen John Dennett (Royal Navy) en George Chandler (Coastal Forces) zal verwelkomen.

Van Supermarine Spitfires tot prachtige Amfibische vaartuigen, de parade zal een indrukwekkende verzameling militaire machines samenbrengen om de belangrijke verjaardag te markeren, waaronder Jeeps, Tanks, Half-Tracks, DUKW’s – GMC type nomenclatuur – motoren, vliegtuigen en zelfs boten.

De parade wordt aangevoerd door de Rolls-Royce Wraith Staff Car van veldmaarschalk Montgomery, die onlangs door Richard Hammond in zijn oorspronkelijke glorie van de jaren 1940 is hersteld. Deze unieke Rolls-Royce werd in 1939 gebouwd en was het eerste burgervoertuig dat van boord ging op de stranden van Normandië. Montgomery gebruikte hem tijdens zijn veldtochten in Europa, waardoor hij het perfecte voertuig is om de parade tijdens de Revival te leiden.

De M36 Jackson, Valentine Amphibious Tank, Sherman Tank, M4 High-Speed Tractor en M8 Greyhound zijn ook van de partij. Een spectaculair middelpunt van het spektakel wordt gevormd door de MASB 27 anti-onderzeeboot van 63 voet, die tijdens D-Day werd ingezet voor reddingstaken op zee en hielp bij het transport van troepen en gepantserde machines van het schip naar de kust.

Het lucht contingent wordt vertegenwoordigd door Supermarine Spitfires en Auster Aircrafts, evenals een Hawker Glider en twee Douglas C-47 Skytrains die parachutisten dropten in Normandië tijdens het D-Day offensief. Alle vliegtuigen zullen het hele weekend te zien zijn op de Freddie March Spirit of Aviation tentoonstelling. De Spitfires zullen ook deelnemen aan de Revival’s luchtshow elke ochtend om 8 uur en in de vroege avond op zaterdag.

De herdenkingsparade volgt op de gebeurtenissen die eerder in het jaar plaatsvonden op woensdag 5 en donderdag 6 juni, waaronder het ontsteken van een baken door The Duke of Richmond op St Roche’s Hill (The Trundle). R.A.F Westhampnett speelde een belangrijke rol op D-Day als vooruitgeschoven vliegveld voor de Royal Air Force, als basis voor gevechtsvliegtuigen en als steun en bescherming voor de geallieerde landingen in juni 1944, terwijl Goodwood House werd omgevormd tot een ziekenhuis bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws