24HoZ: 6 Porsches vooraan na 3 uur, Lamborghini crasht

De 24 Hours of Zolder zijn drie uur ver. Momenteel ligt de #15 Porsche van D’Ieteren Luxury Performance by NGT op kop. Aan het stuur zit Bertrand Baguette, die een halve minuut voorsprong heeft op de #56 Q1-Trackracing Porsche van Dirk Schouten. Yannick Redant volgt met de #93 Porsche van RedAnt Racing op de derde plek.

De top 6 bestaat momenteel volledig uit Porsche’s, met de #28 van Rush Drivers Collective by NGT op P4, gevolgd door de #94 van RedAnt Racing en de #55 van Q1-Trackracing.

Start van de race

Eén belangrijke kanshebber – en publiekslieveling – zijn we kwijt. De Lamborghini van Russell Racing by PK Carsport crashte zonet in de Jochen Rindt chicane en liep grote schade op. Pieter Ooms, op dat moment aan het stuur, strandde met de z’n Italiaanse bolide in het midden van de baan. Dat leidde tot de derde neutralisatie van de wedstrijd tot nu toe.

De #1 PK Carsport Audi startte vanop de pole positie, maar zakte in de openingsfase wat terug en ligt nu op de zevende plek, dik een ronde achter de leiders.

De top 20

Volledige uitslag na 3H (PDF)

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws