Dean Hoogendoorn jongste ooit in een F1-opleidingsprogramma

Dean Hoogendoorn heeft een contract getekend bij de Williams Racing Driver Academy. De twaalfjarige inwoner van Woubrugge is daarmee de jongste Nederlander ooit die onder contract staat bij het opleidingsteam van een Formule 1-renstal.

Williams Racing maakte gisteren bekend dat het Nederlandse karttalent per direct deel uitmaakt van zijn Driver Academy. Dean heeft op jonge leeftijd al indruk gemaakt met zijn prestaties in de kartsport, waaronder een historische overwinning in de WSK Super Master Race Mini Gr. 3-klasse op negenjarige leeftijd.

“Dit is een droom die uitkomt. Dat is supervet!”, aldus een enthousiaste Dean. “Williams zal me goed helpen op de weg naar de Formule 1. Ik ben de jongste ooit die ooit een contract heeft getekend bij een Formule 1-opleidingsteam. Dat vind ik wel heel bijzonder!”

Sven Smeets, Sportief Directeur bij Williams Racing, is verheugd met de toevoeging van Dean aan het team: “Dean is een opwindend jong talent. Hij heeft een indrukwekkende start gemaakt in de kartwereld, gaat sneller vooruit dan de meeste andere coureurs van zijn leeftijd en daagt karters uit die soms twee jaar ouder zijn dan hij.”

Door op twaalfjarige leeftijd bij het opleidingsteam van Williams te tekenen, verbreekt Dean het record van Nyck de Vries. De voormalige Formule 1-coureur uit Sneek tekende in 2010 op veertienjarige leeftijd een contract bij het McLaren Young Driver Programme.

Dean Hoogendoorn blijft voorlopig actief in de kartsport. Hij verwacht rond zijn veertiende of vijftiende de overstap te maken naar de formuleauto’s.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws