Eerste brons voor Thomas Martens in Finland

Thomas Martens en co-piloot Eddy Smeets hebben hun eerste podium te pakken in het Fins Kampioenschap, in de Lahti Rally. Ze werden derde in hun Renault Clio Rally4 in de SM3-klasse, waar 14 teams aan de start verschenen. In het algemene klassement eindigden ze op een knappe 13e plaats. 6 en 7 september rijdt The Ginger One weer in eigen land, in de Omloop Van Vlaanderen.

“Het was zeker de snelste rally ooit die we tot nu toe gereden hebben met zelfs stages tegen de 130 km/u gemiddeld. Daarnaast was er met 14 deelnemers behoorlijk wat concurrentie in de klasse SM3. We zijn heel tevreden met het resultaat. Dankzij onze ervaring in de WRC-rally’s konden we nu echt meestrijden tegen de sterke Finnen. De volgende gravel rally trachten we tegen hetzelfde tempo te starten zoals we nu geëindigd zijn om zo de laatste tienden in tijd nog te verbeteren. Voor de Omloop van Vlaanderen verwacht ik vooral weer een heel plezante en leerrijke rally te rijden, met opnieuw sterke concurrentie. Een podiumplek moet daar de ambitie zijn”, aldus een hoopvolle Thomas.

“De doelstelling om onder de 0,5 sec/km op de eerste in de klasse te blijven, werd ruimschoots behaald. We zagen die inspanning beloond met een podiumplaats in de voorlaatste manche van het Fins Kampioenschap. Hier kunnen we enkel maar heel blij om zijn. Het laat ons toe vol vertrouwen vooruit te blikken naar de Omloop van Vlaanderen. Na onze overwinning bij het debuut in Ieper durf ik zelf geen pronostiek meer te maken, want ik verwacht enorm stevige concurrentie in de Clio Trophy daar. Sowieso zal het fijn zijn om er weer meer supporters bij te hebben bij de proeven in en rond Roeselare. We tellen af naar 6 en 7 september”, weet co-piloot Eddy Smeets.

(foto’s persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws