Enkel in GTA nog ‘spanning’ voor de overwinning

Met nog een goede twee uren racen naderen we stilletjes aan het einde van de 46ste editie van de ’24 Hours of Zolder’ en het zijn nog steeds de Porsches die de eerste vier plaatsen innemen gevolgd door de Audi van PK Carsport op een vijfde plaats.

Op het moment van schrijven gaat Bertrand Baguette aan de leiding in de #15 D’Ieteren Luxury Performance Porsche 992 GT3. Baguette heeft een ronde voorsprong op de #93 Porsche van Redant Racing met zoon Yannick aan het stuur. Op P3 zien we nog een Porsche uit het team van Bert Redant maar de #38 staat in de pits wat maakt dat Dylan Derdaele zicht krijgt op het podium. Sam Dejonghe in de Audi van PK Carsport rijdt op een vijfde plaats en een achtste overwinning voor Bert Longin zit er vermoedelijk niet meer in.

In GTB gaat de #19 Hamofa Motorsport BMW M4 GT4 ruim aan de leiding. Zij hebben 38 ronden voorsprong en zonder risico’s uitrijden is de boodschap om de overwinning binnen te halen. Ook in de klasse TA zien we een gelijkaardige situatie. Daar gaat de #70 DayVtec BMW M240i aan de leiding en heeft 19 ronden voorsprong op de tweede in de stand, de #747 VP Racing Audi RS3 LMS. Ook in TB heeft de #35 JJ Motorsport BMW een voorsprong van 22 ronden en ook daar lijkt de overwinning dus in de maak. Evenmin spannend nog is het in de klasse TC waar de #397 IC Motorsport by Car Care Peeters BMW E90 325i negen ronden voorsprong heeft.

Enkel spanning dus nog vooraan in de algemene stand waar ondertussen de leiding nog steeds in handen is van Bertrand Baguette met 711 gereden ronden, gevolgd door Yannick Redant (710 ronden), Dylan Derdaele die nu is opgeschoven naar een derde plaats (707 ronden) en waar ook Sam Dejonghe (704 ronden ) voorbij Ayhancan Güven is gegaan (702 ronden).

Nog twee uren racen dus en dan kennen we de winnaar van deze 46ste editie van de ’24 Hours of Zolder’.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws