Mats Van den Brand wint Short Rally Kasterlee

De Nederlandse hegemonie in Kasterlee werd ook dit jaar niet doorbroken. In het algemeen klassement waren plaatsen 1, 2 en 4 voor Noorderburen. Neem daar nog de top in het Historic-gebeuren bij, en je weet meteen dat de Belgen zich tevreden moesten stellen met de dichtste ereplaatsen.

Nochtans leek Steve Bécaert zondagmorgen het best uitgeslapen, en op de openingsproef klokte de West-Vlaamse Mitsubishi-piloot meteen de scratch. Op de tweede proef zette Mats Van den Brand echter orde op zaken, zodat hij zijn BMW E36 M3 bovenaan de rangschikking zag staan na ronde 1. De verschillen bleven klein, want Roger Hodenius(Skoda Fabia Rally2), Gunther Monnens(Porsche 991 GT3), Steve Bécaert en Richard Pex(Skoda Fabia) volgden nog allemaal binnen de 12 seconden van de leider.

Roger Hodenius

Op KP Reties Heide moest Mats de besttijd en de leidersplaats even laten aan Hodenius, maar KP De Hese was voor de BMW-piloot en zijn “beastie” echt de proef die hen het best lag. Hij speelde terug haasje-over, en na ronde 2 was er een miniem verschil tussen beide kemphanen van 0.6 sec. Al bleven de verschillen altijd klein, de plaatsen leken toch ingenomen. In de laatste ronde kon Gunther Monnens nog zijn eerste scratch van de dag laten noteren.

Gunther Monnens

Uiteindelijk mochten Mats Van den Brand en co Sander Van Barschot hun landgenoot Eric Van Loon opvolgen als winnaars van deze 19e Short Rally van Kasterlee. Hodenius bezette plaats 2, op bijna 10 seconden van Mats, terwijl Gunther Monnens de Belgische eer hoog hield door als derde te finishen op bijna 20 seconden van Van den Brand. Richard Pex en Steve Bécaert vervolledigden de top 5.

Hein Jonkers

Martin Van Iersel stuurde, als voorbereiding voor de Hellendoorn Rally, zijn Hyundai i20 N Rally2 naar plaats 6. Een trapje lager treffen we Hein Jonkers aan, die zich meteen winnaar bij de Historics mocht noemen. De Mitsubishi-piloot had een dikke halve minuut voor op Antoine Biesheuvel en diens BMW M3. Mathieu Vandoolaeghe(Mercedes 190) was goed voor het laagste podiumschavotje bij de “oudjes” en zorgde zo toch wat voor Belgische kleuren op het eindpodium. Stefaan T’Joens was naar traditie de beste in de divisie 1-2.

Stefaan T’Joens

Foto’s: Met dank aan JD Photography/Jelle Dignef

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws