Dries en Charles winnen na tijdstraf voor Rutronik Racing

UPDATE … Omstreeks 09.30 uur, een uurtje na de publicatie van onderstaand artikel, laat het W Racing Team via hun social media weten dat ten gevolge van een tijdstraf van vijf seconden (unsafety release) voor de #96 Rutronik Racing Porsche de overwinning naar Dries Vanthoor en Charles Weerts gaat. Geen eerste overwinning voor een Porsche dus in en Sprint Cup race, maar wel een vergroting van de voorsprong voor Dries en Charles in het kampioenschap.

(aanvankelijk artikel)

Rutronik Racing schenkt Porsche allereerste Sprint Cup overwinning, WRT wordt tweede.

Sven Müller en Patric Niederhauser hebben gisterenavond in hun #96 Rutronik Racing Porsche 911 GT3 R (992) de Duitse fabrikant een allereerste Spint Cup-overwinning geschonken. Ze zegevierden in een race die kort voor zonsondergang begon en in het donker eindigde terwijl het vuurwerk de hemel boven het circuit van Magny-Cours verlichtte.

Ben Green leidde het veld vanaf de pole in de #14 Emil Frey Racing Ferrari, maar stond meteen onder druk van Dan Harper achter het stuur van de #991 Century Motorsport BMW. Ook onze landgenoot Dries Vanthoor was in zijn nopjes want de Limburger reed zijn #32 Team WRT BMW in de eerste ronde al dadelijk van de zesde naar de derde plaats om even later Harper te passeren en de achtervolging in te zetten op Green maar moest met nog 20 minuten te racen toch het onderspit delven.

Niet veel later ging Vanthoor de pits in voor alweer een snelle service en droeg het stuur over aan Charles Weerts die de effectieve leiding ook behield. Bij Rutronik Racing had Niederhauser het stuur overgenomen van Müller en die vond meteen het ritme en verloor geen tijd om de aanval in te zetten. Weerts kon een eerste aanval nog afslaan maar moest zich bij de tweede gewonnen geven. Nadien had onze landgenoot de handen vol om kampioenschapsrivaal Maro Engel af te houden, maar Weerts hield stand en finishte als tweede waardoor het duo nu in de algemene stand van het kampioenschap 4,5 punten los komt te staan van Engel/Auer.

In de Gold Cup was de zege voor de #88 Tresor Attempto Racing Audi van Lorenzo Patrese en Lorenzo Ferrari. Madpanda Motorsport won met de #90 Mercedes-AMG de Silver Cup met Ezequiel Perez Companc en Tom Kalender. In de Bronze Cup was het na de finish een beetje rommelen om te kijken naar wie de overwinning ging, maar na tijdstraffen aan Century Motorsport (#991 BMW) en ook aan Rutronik Racing (#97 Porsche) waren de bloemen voor de #78 Barwel Motorsport Lamborghini.

Gilles Magnus eindigde 14de algemeen en vierde in de Gold Cup, Nicolas Baert werd 15de algemeen (negende in de Pro Cup). P23 tot en met P25 algemeen waren respectievelijk voor Jef Machiels, Ugo de Wilde en Lorens Lecertua.

De kwalificaties voor de tweede race worden deze voormiddag om 09.10 uur afgewerkt. De tweede race is voor deze namiddag om 14.45 uur en is live te volgen via de GT World YouTube.

(foto’s met dank aan Fanatec GT World Challenge Europe)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws