ELMS: De nr 14 AO van TF Oreca-Gibson wint in Francorchamps

De nr. 14 AO by TF Oreca-Gibson van Jonny Edgar, Robert Kubica en Louis Deletraz boekte hun eerste ELMS-zege in België, een perfect weekend voor het Amerikaanse team nadat het op poleposition aan de race was begonnen. Er volgde een race lang gevecht met de winnaars van de 4 Uur van Le Castellet, Inter Europol Competition, dat iedereen op het puntje van zijn stoel hield. Deletraz kwam na vier uur wedstrijd over de streep met slechts 1,1 seconde voorsprong op Tom Dillmann.

De overwinning in de LMP2 Pro/Am ging naar de AF Corse-ploeg nr. 83 van Francois Perrodo, Alessio Rovera en Matthieu Vaxiviere. De regerend kampioenen behaalden hun tweede klassezege voor de Oreca-Gibson nr. 20 van Algarve Pro Racing.

Matt Bell en Adam Ali behaalden hun tweede LMP3-zege op rij voor Eurointernational. Een uitstap in de grindbak bij Les Combes voor Bell vroeg in de race betekende dat ze hard moesten werken en zich terug naar voren moesten vechten, waarbij Ali de geblokte vlag passeerde met 14 seconden voorsprong op de Ligier Racing Spirit of Leman no31.

De LMGT3-winst ging naar de Ferrari nr. 57 van Kessel Racing, waarbij Takeshi Kimura en Esteban Masson de auto overdroegen aan Daniel Serra om een ronde voor de rest van het klasseveld naar huis te gaan. Het was een Ferrari 1-2-3 met GR Racing als tweede en AF Corse als derde.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws