Goodwood Revival 2024, wat is er te beleven komend weekend

Terwijl het historische Goodwood Motor Circuit zich voorbereidt om zijn deuren te openen voor de Goodwood Revival, is hier een voorproefje van wat er komen gaat:

Op circuit-actie

Als mijlpaal voor de historische motorsport zullen alle races tijdens de 2024 Goodwood Revival uitsluitend op duurzame brandstof plaatsvinden. Met dertien spannende races verspreid over het weekend zal het Motor Circuit gastheer zijn voor een uitmuntende collectie raceklassiekers, van GT’s van voor 1963 in de Stirling Moss Memorial Trophy tot WK-sportauto’s van 1955-1960.

D-Day

Dit jaar staat de Revival in het teken van de 80ste verjaardag van de landingen op D-Day met een speciale parade op het circuit. Meer dan 100 militaire machines, die een rol speelden tijdens de D-Day landingen van de Tweede Wereldoorlog, zullen aanwezig zijn – zowel op de baan als tentoongesteld – en vormen zo de grootste bijeenkomst van militaire voertuigen op Goodwood. We zijn bijzonder vereerd dat de parade D-Day veteranen John Dennett (Royal Navy) en George Chandler (Coastal Forces) zal verwelkomen, evenals Chelsea gepensioneerden op zondag 8 september.

Beach Buggy baan openingsparade

Een indrukwekkend contingent van wel 100 pre-1966 strandbuggy’s en auto’s zal elke ochtend het circuit opgaan om het evenement officieel te openen. Toeschouwers kunnen een eclectische reeks strandmachines verwachten, terwijl we het 60-jarig bestaan van de originele Meyers Manx strandbuggy vieren.

John Surtees

De Revival viert de uitzonderlijke carrière van John Surtees – tot op de dag van vandaag de enige persoon die wereldkampioenschappen op twee en vier wielen won. Het eerbetoon aan John Surtees weerspiegelt een werkelijk buitengewone nalatenschap – waaronder zeven wereldkampioenschappen voor motorfietsen tussen 1956 en 1960, het wereldkampioenschap Formule 1 in 1964 en het Can-Am-kampioenschap in 1966 – en omvat alles van 250cc-, 350cc- en 500cc-motorfietsen tot Grand Prix-winnaars, onbeperkte sportwagens en GT’s.

Sterrijders

Zoals altijd brengt de Revival dit jaar een stellaire line-up van deelnemers uit de hele motorsportwereld samen, waaronder 23-voudig TT-winnaar van Isle of Man John McGuinness MBE, negenvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen, zevenvoudig NASCAR-kampioen Jimmie Johnson en viervoudig IndyCar-kampioen Dario Franchitti. Ook Formule 1 wereldkampioenen Sir Jackie Stewart en Jacques Villeneuve zijn van de partij, evenals voormalig Formule 1 coureurs Derek Bell, Karun Chandhok en Goodwood hillclimb recordhouder Max Chilton.

Alles vintage

Revive & Thrive In 2024 is het Revive & Thrive Village verhuisd naar een nieuwe locatie, terwijl de Revival dit opvallend relevante ethos blijft verdedigen. Een reeks workshops en demonstraties zal erfgoedvaardigheden uitdragen en manieren delen om te verminderen, hergebruiken, repareren, herstellen en recyclen voor authentieke circulaire consumptie. Onder leiding van TV’s Dominic Chinea en Micaela Sharp worden in de Revive & Thrive Workshop ambachtsdemonstraties, live restauratieprojecten en naaiactiviteiten georganiseerd. De nieuwe Revive & Thrive modehub brengt de Best Dressed wedstrijd, modeshows en een groot aantal speciale gasten samen, evenals livemuziek, heerlijk eten en luxe tweedehands en vintage shopping.

Sterren line-up

De opwinding stopt daar niet, met het Revive & Thrive podium met een buitengewone line-up van sprekers en experts. Op het podium staan het beroemde model David Gandy, stijlactivist Dandy Wellington, wereldwijd icoon Dita von Teese, Great British Sewing Bee-jurylid Patrick Grant en Ruth Gemmell (Lady Bridgerton) en nog veel meer namen.

Meer dan alleen auto’s!

Attracties buiten de gebaande paden Plezier voor het hele gezin gaat door rondom het evenement en Over the Road (letterlijk!) als bezoekers kunnen genieten van een verscheidenheid aan festiviteiten. Of het nu gaat om de vintage kermis, het verkennen van de Revival High Street, het bijwonen van de Bonhams Cars veiling of het bekijken van een film in de Revival Cinema gepresenteerd door Sky Cinema.

Tyrrell Shed onthulling

Na een sneak peek op de 81e Members’ Meeting gepresenteerd door Audrain Motorsport eerder dit jaar, wordt de Tyrrell Shed officieel geopend voor het publiek op zondag 8 september om 10 uur ’s ochtends. Als belangrijk onderdeel van de autosportgeschiedenis is de Tyrrell Shed gered van de sloop en verplaatst naar het Goodwood Motor Circuit. Bezoekers kunnen het hele weekend de Tyrrell Shed bezoeken, die is ingericht als de voormalige thuisbasis van het Tyrrell Formule 1-team.

Betty Richmond Autorijschool

De Betty Richmond Driving School is nieuw in 2024 en viert dat het 60 jaar geleden is dat de eerste hypermoderne simulators een revolutie teweegbrachten in de rijopleiding. Deze unieke ervaring ligt op het schilderachtige Richmond Lawn en wordt gekenmerkt door rijsimulatoren in de stijl van de jaren 1950. Bezoekers kunnen het zelf proberen en zichzelf uitdagen om te slagen voor het ultieme rijexamen.

Wild Westhampnett

Het thema van de hoofdingang van dit jaar is gebaseerd op de 75e verjaardag van de eerste western op de Britse televisie, waarbij het gebied wordt omgetoverd tot een meeslepende, theatrale ervaring als Wild Westhampnett.

Freddie March Spirit of Aviation gepresenteerd door Bonhams|Cars

Een belangrijk onderdeel van de Revival, de Freddie March Spirit of Aviation gepresenteerd door Bonhams|Cars brengt een aantal van de meest elegante en zelden geziene pre-1966 vliegtuigen samen in een prachtige concours d’elegance. Met een ongelooflijke line-up van vliegtuigen – waaronder een zeldzame collectie Supermarine Spitfires – benadrukt de tentoonstelling het rijke luchtvaarterfgoed van Goodwood en viert Freddie March, de 9e Duke of Richmond, voormalig vliegtuigingenieur, autocoureur en ondernemer.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws