Thierry Neuville: “Zoveel mogelijk punten scoren”

Na achtereenvolgende podiumplaatsen in Letland en Finland maakt Hyundai Motorsport zich op voor meer als het afreist naar Griekenland voor de Acropolis Rally, ronde tien van het 2024 FIA World Rally Championship seizoen.

Na de strijd op het onvoorspelbare, snelle gravel van Rally Finland verliet het Hyundai Shell Mobis World Rally Team het evenement met een voorsprong van respectievelijk 27 en 20 punten in het rijders- en constructeurskampioenschap. Nu het WRC-seizoen zijn laatste rondes ingaat, wordt de Acropolis Rally cruciaal in de strijd van het team om alle drie de kampioenschappen te winnen.

Extreem uitdagend grind en verzengend hete temperaturen maken van Griekenland een van de meest uitdagende locaties op de WRC-kalender. 305,30 kilometer aan ruwe oppervlakken zullen precisierijden en bandenmanagement vereisen van de teams, waarbij zelfs de kleinste foutjes zwaar bestraft zullen worden. 15 onvergeeflijke etappes vormen het parcours, waaronder een van de langste etappe van het weekend: SS7 Rengini (28,67 km).

In de line-up van Hyundai Motorsport keren Dani Sordo en Cándido Carrera terug voor hun eerste evenement sinds ze een podium behaalden in Rally Italia Sardegna. Ze voegen zich bij het Estse duo Ott Tänak en Martin Järveoja, die hun strijd om het kampioenschap weer op de rails willen krijgen na een vroegtijdig vertrek uit Rally Finland. Beide teams nemen het op tegen de 2024 leiders in het WRC-kampioenschap, Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe. Ter voorbereiding op de ruige en veeleisende wegen van Griekenland hebben alle drie de teams half augustus deelgenomen aan een pre-event test met de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid.

Thierry Neuville: “De Acropolis Rally is een zeer uitdagend en lang evenement. In de auto hebben we veel last van de hitte en de ruwheid van het terrein. De proeven veranderen steeds, dus we komen gedurende het weekend verschillende profielen tegen. Ik geniet erg van deze rally, ik hou van de technische aspecten van het managen van de banden en de auto, en de wegen zijn heel anders dan wat we normaal in een weekend zien. Voor een sterk weekend hebben we een goede mix nodig van prestaties, precisie en bescherming van de afstelling van de auto; sterke velgen zijn ook een noodzaak om de banden zo goed mogelijk te beschermen. We gaan nog steeds aan de leiding in de strijd om het kampioenschap, dus het is belangrijk om zoveel mogelijk punten te scoren zonder te hard te pushen en het hele weekend op het spel te zetten. Onze auto is sterk en we presteren meestal goed in Griekenland, dus hopelijk kunnen we dit jaar hetzelfde doen.”

Foto: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws