PK Carsport na bijna twee jaar weer aan het feest

De buitenlandse verplaatsing van het Belcar Endurance Championship was er een niet ver van de Belgische grens in de prachtige Franse Elzas op het circuit van l’Anneau du Rhin. Het natuurlijke Franse circuit inspireerde de teams tot een mooie race, met een zege voor PK Carsport en vader en zoon Bert en Stienes Longin. Mede door de opgave van de leiders in het kampioenschap, Belgium Racing, stellen zij zo de titelstrijd tot midden oktober op Circuit Zolder uit. Tip Top by NGT en VP-Racing die mogen wel al vieren, want zij steken de titels in respectievelijk GTB en TA op zak.

Dirk Schouten reed aan het stuur van de Q1-Trackracing Porsche 992 GT3 Cup na een intense kwalificatiesessie naar de polepositie en hij mocht van op de eerste plaats aan de drie heats van 60 minuten beginnen. Na driemaal zestig minuten zou de winnaar van het weekend dan bekend worden.

De verschillen in die drie heats bleven erg beperkt en het was dan ook erg lang bijzonder spannend. Echter op een half uur van het einde moest Jan Lauryssen de Porsche 992 GT3 Cup van Belgium Racing met motorpech aan de kant zetten “en dat maakte dat we geen zege en titel mee naar Lommel zouden nemen”, aldus een ontgoochelde Lauryssen. “Maar autosport is en blijft een mechanische sport en in Zolder zullen we er staan!”

Voor het eerst in bijna twee jaar…
Vooraan lag de weg naar de zege plots wagenwijd open voor PK Carsport en vader en zoon Longin. “Ongelofelijk, na bijna twee jaar winnen we nog eens! Dit is een geweldige opluchting voor het hele team. Merci aan iedereen. Dit maakt ook dat we titels gaan uitdelen tijdens de finale op Circuit Zolder en dat is voor de fans en toeschouwers misschien wel een leuk gegeven. Laten we er midden oktober in Zolder een autosportfeest van maken, ongeacht de winnaar en massaal naar het circuit afzakken”, aldus meervoudig kampioen Bert Longin.

De tweede plaats was voor de YDM Racing Porsche 992 GT3 Cup van Yondem-Geussens en de Q1 Trackracing Porsche van Schouten-Vandierendonck werd derde, nadat zij niet konden profiteren van de laatste Full Course Yellow voor hun pitstop.

Titels en zeges waren er wel voor de Tip Top by NGT Porsche Cayman GT4 RS van Arthur Peters en Kenny Herremans in GTB en de VP-Racing Audi RS3 TCR van Olivier Bertels en Nick Van Pelt in de klasse TA.

“Geweldig om kampioen te worden”, glunderde Olivier Bertels na de finish. “We hebben hier hard voor gewerkt en het hele team verdient dit!”

In de TA-klasse behaalde JDK by G&A Racing een sterke tweede plaats dankzij een indrukwekkende race van Julie Kenis en Juna-Jane De Keersmaecker. Deze snelle dames zijn nu verzekerd van minimaal brons in de TA-klasse. Hoewel ze zeker in de top 3 eindigen, blijft het spannend afwachten tot de finale of het tweede dan wel derde plek wordt.

In de klasse TB was de zege voor Van der Aa-Meulder (IR Pwrd by GRT Motorsport BMW G20 CS), wat maakt dat ook zij de titel in de klasse nog kunnen behalen.

In de klasse TC was ML Autosport met de BMW E46 van ‘Ace’-Smulders voor het eerst dit seizoen aan het feest. De kampioenen in TC, IC Motorsport by Car Care Peeters met het trio Loeman-De Coninck-Beers werden tweede en de Buga-Auto/Glow/Mstc Abarth van Bens-Leysen kwam als derde over de meet.

Afspraak nu tijdens het American Festival NASCAR Finals op 12 en 13 oktober voor de grote finale van het Belcar Endurance Championship.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws