Michiel Stubbe: “Wat een weekend!”

6de algemeen, eerste Rally3-piloot, er is niet meer nodig om te weten dat Michiel Stubbe na afloop van de Hemicuda Rally zijn breedste glimlach opzette. We laten het hem graag zelf vertellen.

“Eindelijk ons langverwachte moment om eens te kunnen proeven van de Renault Clio Rally3.

Zaterdag onze allereerste kilometers in de wagen gemaakt in het donker op de proef van Middelkerke. De breedtestralers stonden iets te centraal waardoor we de zijkant en boorden vanop afstand niet konden zien. De proef voorzichtig afgelegd met het doel zondag de wagen echt te leren kennen.

De eerste zondaglus waren we op slicks vertrokken en naar ons eigen zeggen voorzichtig geweest met wat marge. Bij aankomst merkten we dat we meteen een 6e tijd algemeen gezet hebben. De hele dag door hebben we onze tijden verbeterd en op onze slicks gebleven. Onze tijden lagen de gehele dag in de lijn van die van Xavier Dekeyzer en Nele Tassaert, wat het de volledige dag een leuk en spannend duel maakte.

Net voor de laatste proef stonden we 7e algemeen op 14 seconden achter de 6e plaats, en 6 seconden voor de 8e plaats.

De laatse proef lag nat, en gezien we op slicks stonden wilden we niet te veel tijd laten liggen en een poging wagen onze 7e plaats te verdedigen. Uiteindelijk klokten we de laatste proef af op een 4e plek algemeen, op 7 seconden van de snelste tijd. Hierbij hebben we toch nog de 6e plaats algemeen weten te veroveren. Tevens zijn we op de eerste plaats in de klasse 3G geëindigd.

We hadden voorafgaand de rally zeker niet durven dromen dat we op plaats 6 algemeen zouden eindigen, en al zeker niet dat we als eerste Rally3 over de meet zouden komen. Alles liep op wieltjes en ik ben super tevreden met mijn 4×4 debuut. Een enorme “dankjewel” aan al onze sponsors om dit mogelijk te maken, aan de supporters en vrijwilligers op post, ons fantastisch serviceteam, alsook de fotografen en cameramannen.

Hopelijk krijgen we ooit nog eens de kans om met dergelijke wagen te kunnen rijden.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws