Toyota snelst van start in Kenia

Deze namiddag stond de 4.84 kilometer lange super special op de agenda, de proef van Kasarani. Onder heel wat publieke belangstelling reed Sébastien Ogier naar de snelste tijd, 3:21.5 liet de Fransman noteren op de tabellen.

Sébastien Ogier: “Het was een goede dag met een geweldige sfeer en veel mensen die ons kwamen aanmoedigen. We wonnen de eerste proef, dus het was een goede voor ons. Het was ook moeilijk omdat er veel stof was. Het is een mooie start, maar het echte werk begint morgen zeker. Shakedown gisteren was goed voor ons en behoorlijk representatief denk ik met een aantal ruwe secties. De auto voelt goed aan, maar er zijn veel vraagtekens over welke omstandigheden we zullen tegenkomen en hoe zwaar het zal zijn. We zullen het hoofd zo veel mogelijk moeten gebruiken.”

Kalle Rovanperä en Elfyn Evans zorgden voor een volledige Toyota top drie, de Fin moest 0.3s toegeven terwijl de Brit 0.7 verloor. Eerste Hyundai rijder werd Ott Tänak met een tijdsverlies van 2.5s, Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe moesten 5s toegeven op hun grootste concurrent voor de titel.

Morgen staan zes proeven op het programma, goed voor 134.62 kilometer tegen de klok.

Voorlopige stand

Foto: Toyota Gazoo Racing Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws