FIA WEC: Ogier debuteert, WRT maakt line-up bekend

De 24 Uur van Daytona is nog maar net afgelopen en daar is het volgende nieuws al uit de endurance-racerij. Het Belgische WRT maakt vandaag zijn line-up bekend voor komend FIA WEC seizoen en WRC-ster Sébastien Ogier maakt dit seizoen zijn debuut!

Na een zeer sterk eerste seizoen in het FIA WEC, met meteen een overwinning op Le Mans en de overwinning van het kampioenschap, is WRT erop gebrand het minstens even goed te doen. Het Belgische team ambieert dan ook mee te dingen naar de algemene zege met de nieuwe Audi Hypercar in 2023. WRT zet komend seizoen opnieuw twee LMP2 Oreca Gibson-wagens in. Achter het stuur van de #31 vinden we Sean Gelael, Maastrichtenaar Robin Frijns en Audi-piloot René Rast. De #41 doet het met Rui Andrade, Ferdinand Habsburg en Norman Nato.

Wat zeker is, is dat WRT tegenstand zal krijgen van niemand minder dan Sébastien Ogier. De Fransman verkent met 8 WRC-titels op zak nu andere oorden en doet het met het Richard Mille Racing Team in LMP2. Hij krijgt versterking van Lilou Widoux, de eerste vrouwelijke winnares in de Alpine Elf Europa Cup en Charles Milesi.

Over iets meer dan een maand start het 2022 FIA WEC seizoen, met de 1000 Miles van Sebring.

(Foto ©: FIA WEC)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws