Takamoto Katsuta had het naar zijn zin in Zweden

Toyota Gazoo Racing WRC Challenge Program piloot Takamoto Katsuta eindigde sterk als vierde in het algemeen klassement van de Rally Zweden. Hij herstelde zich van een moeilijke openingsdag en zette tijdens de rest van het evenement een constant goede prestatie neer.

Katsuta moest in het begin van de rally nog wennen aan de nieuwe hybride Rally1-auto voor 2022 en verloor tijd op de vierde proef toen hij in een sneeuwbank terechtkwam. Desondanks eindigde hij vrijdag als zesde in het algemeen klassement en zette hij vanaf zaterdagochtend een duidelijke stap voorwaarts met consistente tijden die niet ver af lagen van die van de leidende rijders.

De beloning voor Katsuta en co-piloot Aaron Johnston aan de finish was de vierde plaats algemeen en de op drie na snelste tijd in de afsluitende Power Stage van de rally. Het is Katsuta’s beste resultaat sinds zijn tweede plaats in de Safari Rally van vorig jaar, en hij verzekerde zichzelf en Toyota Gazoo Racing World Rally Team Next Generation van een sterke puntenreeks.

Takamoto Katsuta: “De rally als vierde beëindigen is zeer goed. In het begin van het weekend had ik het moeilijk, maar tegen het einde van het weekend zat ik goed in de auto en had ik het erg naar mijn zin op de proeven. Hartelijk dank aan het team, want ze hebben tijdens elke servicebeurt veel dingen veranderd en aan het eind van het weekend was het gevoel in de auto perfect. Vooral vanaf zaterdag voelde ik me zo op mijn gemak in de auto. In de Power Stage heb ik me flink ingespannen om wat extra punten voor het team te pakken en dat leverde twee punten op, wat goed was, ook al was er ruimte voor verbetering. Maar het belangrijkste is dat we de rally hebben uitgereden. Ook dank aan Aaron: Hij heeft echt goed werk geleverd tijdens het weekend.”

Foto: Toyota Gazoo Racing Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws