Moge de competitie opnieuw starten!

Er zal ook leven na de pandemie zijn … Wij zijn ondertussen toe aan de afbouw van de maatregelen na een zeer vreemde lente in quarantaine, gekenmerkt door een totale stopzetting van de autosport. De diverse promotoren en organisatoren werken ondertussen hard om een tweede seizoenshelft uit te werken waar iedereen maximaal plezier kan aan beleven.

Wat betreft de 2CV Racing Cup en de C1 Racing Cup, wordt woensdag een kalender in vier delen gepresenteerd … en er vallen heel wat verrassingen te noteren!

Concreet zakken de 2CV en de C1 voor een eerste afspraak af naar Circuit Zandvoort, onlangs volledig gerenoveerd voor de Formule 1. Ze racen er 8 uur als onderdeel van een meeting op 12 en 13 september. Vervolgens gaan we richting Francorchamps, voor een gezamenlijke race van … 14 uur die de gebruikelijke 24H2CV vervangt!

“Nadat we onze oorspronkelijke datum verloren aan de 24 Hours of Spa, de grootste GT-race ter wereld, was het wachten op een voorstel van het Circuit van Spa-Francorchamps”, legt Robert Van Gysegem uit namens de organisatie van de 2CV en C1 Racing Cup competities. “Maar toen de internationale series eenmaal hun plek allemaal gevonden hadden, bleken er nauwelijks nog mogelijkheden voor de Belgische evenementen, zelfs niet de populaire evenementen zoals de 24 Hours 2CV/C1 of de 25 Hours Fun Cup. Zoals we eind deze week zullen communiceren, hebben de promotoren van de verschillende nationale competities vervolgens besloten om een ​​gemeenschappelijke meeting op poten te zetten om zo de schade voor iedereen te beperken. Dus nee, er zal dit jaar inderdaad geen 24H2CV zijn, maar een ongekend 14-uurs evenement dat zal beginnen in de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 oktober. Sommige mensen zullen het frustrerend vinden, maar wij vinden het belangrijk om toch een lange ​​race aan te bieden op het mooiste circuit ter wereld en dat in deze uitzonderlijke periode die niets evident maakte…”

Na deze race rond de klok + twee uur zijn de deelnemers aan de 2CV Racing Cup en de C1 Racing Cup nog helemaal niet klaar, integendeel zelfs! Op zaterdag 21 en zondag 22 november trekken ze richting Circuit Zolder voor de beroemde 1000 Km (8 uur) die aanvankelijk op het programma stond aan het begin van dit seizoen.

De finale vindt op het Jules Tacheny Circuit in Mettet plaats… met twee afzonderlijke evenementen voor de 2CV en de C1. En deze keer staat de C1 Racing Cup in de schijnwerpers, met een race van… 24 uur (ja!) alvorens de heren dames van 2CV Racing Cup hun finale rijden tijdens een race van 6 uur. Aan het einde van deze twee wedstrijden in de regio tussen Sambre-et-Meuse zullen de namen van de kampioenen bekend zijn…

“Dit tweede deel van het seizoen, of liever de vervanging van de initiële plannen, zal waarschijnlijk niet iedereen tevreden kunnen stellen, maar we hebben gedaan wat we konden en dat in nauwe samenwerking met de circuits van Zandvoort, Spa-Francorchamps, Zolder en Mettet”, hervat Robert Van Gysegem. “De campagne 2020 zal voor altijd een vreemde herinnering blijven en we hopen vooral dat we een dergelijke situatie nooit nog zullen herbeleven. Met in totaal 36 uur op circuit voor de 2CV en 54 uur voor de C1, denk ik dat iedereen toch nog veel plezier kan hebben en dus deze rotte lente kan vergeten. Tot ziens op de verschillende circuits… en laat de competitie hervatten!”

Foto met dank aan letihon.be.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws