Testdagen op de Nurburgring

De DTM is deze week uitgebreid aan het testen op de Nürburgring, onder andere om de gegevens van de simulaties van de afgelopen maanden op het echte asfalt neer te zetten en te vergelijken. De tests duren maar liefst vier dagen.

Nieuw op de DTM-bolides dit jaar is de ‘HYLO’ dat moet voorkomen dat de wagens de lucht in gekatapulteerd worden na een spin of een ongeval. Het zogenaamde ‘HYLO device’ staat voor ‘High Yaw Lift-Off’. Ook de ‘shoe box’ links- en rechtsachter de wagen wordt nu vervaardigd uit natuurlijke vezels in plaats van koolstofvezels wat het onderdeel nog duurzamer maakt wat schade ten gevolge van gevaarlijk puin op het circuit nog meer moet beperken.

Phillip Eng was afgelopen maandag in zijn BMW M4 DTM met een tijd van 1m 19.203s de snelste, gevolgd door Robin Frijns in de Audi RS 5 DTM (1m 19.214s) en Ferdinand Habsburg (Audi RS 5 DTM – 1m 19.311s). Voormalig F1 piloot Robert Kubica strandde op de negende plaatst.

Tijdens de tweede dag gisteren was het Ferdinand Habsburg die het rechterpedaal iets langer inhield. Hij was in zijn Audi met een tijd van 1m 19.319s 10 duizendste sneller dan Philipp Eng aan het stuur van diens BMW M4. De derde plaats was voor Jamie Green. Kubica schoof één plaatsje op, Frijns besloot gisteren op een 11de plaats.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws