The engines are…

BMW M Motorsport is terug op het circuit, aangezien de BMW DTM-teams van maandag tot en met donderdag deelnamen aan de officiële ITR-testdagen op de Nürburgring (GER). Deze zouden half maart plaatsvinden, maar de wereldwijde pandemie van het Coronavirus dwong tot uitstel. Nu was het tijd om de wielen van de BMW M4 DTM’s weer te laten draaien. De zes BMW DTM-fabrieksrijders en hun teams, BMW Team RBM en BMW Team RMG, kregen de kans om zich voor te bereiden op de start van het 2020 DTM-seizoen. Om deze tests mogelijk te maken, werd een uitgebreid hygiëneconcept opgezet om de nodige veiligheid van alle deelnemers in de paddock en op het circuit te garanderen.

BMW M Motorsport was de voorbereidingen voor 2020 begonnen door in de winter aan betrouwbaarheid te werken. De voortgang op dit gebied was al bevestigd tijdens de test in Vallelunga (ITA) half februari. De focus werd daarom verlegd naar de prestaties van de BMW M4 DTM op de Nürburgring. De test gaf ook de twee nieuwe BMW DTM-coureurs Lucas Auer (AUT) en Jonathan Aberdein (RSA) de kans om vertrouwd te raken met de BMW M4 DTM. Samen met Marco Wittmann (GER), Timo Glock (GER), Philipp Eng (AUT) en Sheldon van der Linde (RSA), deelden ze de rijtaken op de vier testdagen.

In totaal hebben de zes fabrieksrijders van BMW DTM 1.725 ronden of 6.260 kilometer getest tijdens de Nürburgring-tests. Het DTM-seizoen 2020 begint op 1 en 2 augustus in Spa-Francorchamps in België.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws