Kenny Herremans rijdt voor FordStore Feyaerts

Na een lange stilte omwille van het Coronavirus staat de Ford Fiesta Sprint Cup zaterdag a.s. op Circuit Zandvoort in de startblokken voor de eerste testdag en één van de opvallendste verschijningen daar zal ongetwijfeld Kenny Herremans zijn! De kampioen 2018 gaat voor een derde seizoen maar verruilt hiervoor het vertrouwde plunje van Ford Van den Bossche voor dat van FordStore Feyaerts!

“Zoals een beetje werd verwacht, zorgt het Coronavirus op economisch vlak voor heel wat opdoffers en ook mijn plannen werden hierdoor redelijk door elkaar geschud,” doet Kenny Herremans het verhaal van de opmerkelijke transfer. “Te meer daar Geert Van den Bossche mij had laten verstaan dat hij liever geen derde seizoen wou helpen financieren. Maar zoals een bekende voetballer ooit zei, elk nadeel heb z’n voordeel… Zo liet Geert tijdens één van de vele contacten met collega-Ford-verdeler Tom Feyaerts verstaan dat hij ermee wou stoppen, de vraag viel wat hij met de Fiesta ging doen en daarop stelde Tom voor om ‘mijn’ Fiesta over te kopen. Wat volgde was zijn aanbod aan mij om in 2020 te rijden onder de vlag van FordStore Feyaerts! Ik kan Geert en de familie Van den Bossche niet genoeg bedanken, want zonder hun steun had ik er in dat eerste jaar waarschijnlijk niet bijgeweest en was ik ook nooit kampioen kunnen worden! En uiteraard denk ik met veel plezier terug aan het vorige seizoen waarin ik zeer professioneel werd begeleid door Niels Lagrange!’
Het was al een tijd geweten dat de familie Longin niet meer zou aantreden in de Ford Fiesta Sprint Cup en zodoende bleef Tom Feyaerts op de piste over als enige vertegenwoordiger van de Ford-vestigingen in Aarschot en Haacht.

“Ik amuseer mij kostelijk, ik leer steeds beter de stiel, maar verwacht van mij geen podiumplaatsen,” zegt Tom Feyaerts over zijn bezigheden als debutant/coureur. “Het was de twee voorbije seizoenen de taak van Bert en Stienes om FordStore Feyaerts tegenover de andere Ford-deelnemers te laten schitteren. Zonder hen aan de start en wetende dat zij de blauwe Fiesta voor andere doeleinden willen gebruiken, speelde ik met het idee om een tweede Fiesta aan te schaffen en te runnen voor een coureur die vooraan eindigt en FordStore Feyaerts de titel kan schenken. Ja, toen Geert mij meldde dat hij de Fiesta van Kenny te koop aanbood, wist ik meteen wie er achter het stuur zou kunnen zitten. Zo is de bal aan het rollen gegaan!”

Na overleg met zijn partners kwam het daarop tot een akkoord tussen Tom en Kenny en het is de bedoeling dat de twee auto’s in herkenbare kleuren verschijnen, zodat we kunnen spreken van het verenigde Ford Store Feyaerts/Afsprakenmaker/XD Net!

FordStore Feyaerts was van bij de geboorte van de Ford Fiesta Sprint Cup één van de smaakmakers en hoofdrolspelers. Zowel voor de algemene strijd als de bekroning in het genaamde Ford Dealer Team Championship. In 2018 domineerden zij het specifiek Ford-klassement, vorig jaar waren zij tot en met de finale op TT Circuit Assen verwikkeld in de titelstrijd met later kampioen Desaeger en, jawel, Kenny Herremans. In de Ford Dealer Team-punten slaagde de #24 FordStore Feyaerts met Bert Longin er ook nog in om de vice-titel uit de brand slepen en de #32 Garage Van den Bossche met Kenny Herremans naar de derde plaats te verwijzen!

“Met onze kleine structuur rondom FordStore Feyaerts en Bert en Stienes Longin hebben wij getoond dat wij als team niet moeten onderdoen voor bepaalde in de autosport meer bekende formaties. Met voortaan Kenny als onze kopman zijn wij ervan overtuigd dat we voor een dubbele bekroning kunnen gaan! Het aanleveren van onze adelbrieven heeft mij als Ford-verdeler enorm veel voldoening geschonken en dat smaakt echt naar veel meer!”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws