Succesvolle testdagen Team RaceArt-Kroymans

Ter voorbereiding op de Ferrari Challenge Europe 2020 heeft Team RaceArt – Kroymans twee succesvolle testdagen gehad op de Belgische circuits Spa-Francorchamps en Zolder. Roger Grouwels heeft onder leiding van teammanager Marwin Moonen 650 kilometer afgelegd in de Ferrari 488 Challenge Evo. Samen met Kroymans Ferrari Hilversum gaat RaceArt deelnemen aan de Ferrari Challenge Europe 2020.

Zowel op Zolder als op Spa-Francorchamps had het team zes stints van 40 minuten om verschillende setups uit te proberen. De Ferrari 488 Challenge Evo brengt een verscheidenheid aan afstelbare componenten met zich mee zodat teams de auto per circuit andere eigenschappen kunnen geven. Tussen de stints door werd de auto nagelopen en technische data zoals rempunten, bochtensnelheid en videobeelden verzameld voor een analyse.

“Het is een fantastische auto. Ik moest even wennen aan de traction controle en ABS en de camera die in plaats is gekomen van de achteruitkijkspiegel. De auto voelde super neutraal aan en is behoorlijk vergevingsgezind. Ik kan niet beter zeggen dan dat we de eerste meters goed hebben afgelegd,” laat Roger Grouwels weten.

Ook teammanager Marwin Moonen is enthousiast. “Beide testdagen zijn prima verlopen, we hebben zo’n 650 kilometers kunnen rijden. Het was goed om de systemen en rijeigenschappen van de 488 Challenge Evo te leren kennen en we hebben een redelijk inzicht gekregen in de verschillende setups. We kijken nu uit naar de eerste race, waar we dan ook eindelijk de mensen van de organisatie kunnen ontmoeten. En we zijn natuurlijk benieuwd naar onze eerste krachtmeting met de routiniers in het kampioenschap.”

In het weekend van 4 en 5 juli vindt de eerste race van het Ferrari Challenge Europe 2020-seizoen plaats op het circuit van Imola. Team RaceArt – Kroymans neemt daarnaast ook deel aan de zes overige raceweekenden in Barcelona, Portimao, Mugello, Spa-Francorchamps, Misano en de Finali Mondiali seizoensafsluiter in Abu Dhabi.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws