Renties Ypres Rally 2020 als vervangoptie voor het verdere verloop van het WRC

We mogen al eens dromen, niet? Wel, dat hoorden we de laatste dagen toch vaak zeggen en geef toe, wie heeft er stiekem niet gedroomd dat het eventueel zou kunnen … de Renties Ypres Rally als WRC wedstrijd.

Maar die droom werd helaas vandaag gedeeltelijk doorprikt. Deze middag hield men een persconferentie waar het verdere verloop van het WRC 2020 werd bekend gemaakt. Er hingen voor de deelname van de Ypres Rally als rally voor het WRC enkele voorwaarden aan vast. Zo moest het WRC van Turkije hun wedstrijd een week eerder plannen, maar deze onderhandelingen zijn nog steeds gaande.

Daarom heeft men ervoor gekozen om de Ypres Rally als een vervangoptie te zien. Dit wil zeggen dat een deelname nog steeds mogelijk is, mits een vervroeging of annulatie van Turkije. Wordt vervolgd.

Hieronder het verdere verloop van het WRC 2020:

  • Estland: 4 – 6 september
  • Turkije: 24 – 27 september
  • België: 2 – 4 oktober (onder voorbehoud)
  • Duitsland: 15 – 18 oktober
  • Sardinië: 29 oktober – 1 november
  • Japan: 19 – 22 november
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws