De GP van Oostenrijk … met een snuifje zout

Het Mercedes-AMG Petronas F1-team staat bovenaan de tijdschema’s in beide oefensessies op vrijdag terwijl de Formule 1 terugkeert naar actie in Oostenrijk!

Reactie Hamilton: “Het is geweldig om terug te zijn. Het is al lang geleden. De nieuwe auto voelt duidelijk anders aan dan de auto van 2018 die we een paar weken geleden op Silverstone mochten testen, maar ik denk dat we de wagen ook hebben kunnen verbeteren in vergelijking met vorig jaar, dus dat is een groot positief punt. De asfalt lag er een beetje vettig bij en hoewel de grip zal toenemen, voelt het alsof de track maar een heel klein beetje is verbeterd. Het zag er vandaag goed uit, maar je kunt nooit teveel uit de praktijk halen. Je weet nooit welke kracht en brandstof andere teams gebruiken. Dus we nemen het resultaat van vandaag met een snuifje zout, proberen de auto vanavond te verbeteren en komen morgen terug voor de strijd.”

Enkele cijfers over de komende Grote Prijs van Oostenrijk:

  • lengte van het circuit: 4.318km
  • 71 ronden telt de wedstrijd, goed voor 306,4km
  • 3 linkse bochten en 7 rechtse bochten
  • 4 remzones groter dan 2G
  • maximum snelheid van 327,4 km/u
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws