Ferrari niet op de afspraak in Oostenrijk

Tijdens Q1 waren Magnussen, Russell, Giovinazzi, Räikkönen en Latifi niet snel genoeg om verder te gaan in de kwalificatiesessie. Max Verstappen was dan weer meteen de snelste, voor Bottas en Hamilton.

Q2 dan maar waarbij Max Verstappen een risico nam door te kiezen voor de mediums, een band die zorgt voor een perfecte balans tussen duurzaamheid en prestaties. Grote tegenvaller voor Vettel die tevreden moet zijn met plaats 11. Gasly, Kvyat, Ocon en Grosjean waren eveneens niet snel genoeg. Charles Leclerc in de tweede Ferrari moet vrede nemen met plaats tien tijdens en noemt het ‘crazy’!

Het moment van de waarheid, Q3! Mercedes is meteen razendsnel tijdens deze sessie, de tijden van Bottas en Hamilton zijn van een andere orde ten opzichte van de rest. Verstappen moet als derde 0,538s toegeven. Bottas maakte het nog spannend tijdens zijn ultieme ronde door van de baan te gaan maar hij hield 0,012s over ten opzichte van zijn teamgenoot Lewis Hamilton.

Maar wat is de tactische keuze van Red Bull met de medium band voor Verstappen morgen?

Foto: Rob Smalley Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws