Tom Cloet en Mühlner Motorsport van bij aanvang aan de voet van het podium in de Michelin Le Mans Cup

Volgend op zijn uitstekende prestaties in de 24 Uren van Portimao, begon Tom Cloet deze week aan zijn hoofdprogramma voor het seizoen 2020, de Michelin Le Mans Cup. Deze wedstrijden vinden plaats in het randprogramma van de meetings voor de European Le Mans Series. Het was op het circuit van Paul Ricard dat de competitie eindelijk een aanvang nam. De Belgische rijder kende tot zijn grote genoegen een weerzien met het team van Mühlner Motorsport van Bernhard en Renate-Carola Mühlner, maar ook met de Duitser Moritz Kranz, met wie hij het stuur deelt van de te duchten Duqueine M30 D08 Nissan in de categorie LM P3.

“Eerlijk gezegd verwachtten we ons aan een zeer moeilijk begin in deze materie”, verduidelijkt Tom Cloet. “Alles was in deze context uiteraard nieuw voor ons, de wagen, het team, de mecaniciens en, persoonlijk dan, kende ik het circuit waarop ik een goede vijftien jaar geleden had gereden, ook niet zo goed. Het was duidelijk dat dit de lastigste piste zou worden voor ons dit seizoen. Voeg daar nog enkele problemen aan toe die we kenden tijdens de testdagen, maar ondertussen opgelost werden door de ingenieurs, en een elektrisch probleem dat me verhinderde om een tijd neer te zetten. Daarbij kwam dan nog een rode vlag die de situatie nog verder compliceerde. Het resultaat: we dienden te starten vanaf een 16de positie op de startgrid. Niet gemakkelijk…”

Die zaterdag hervond het team van Mühlner Motorsport die fantastische grondslag die aan hen eigen is en de Duqueine met het nummer 21 zou constant van zich laten horen. “Ik ben zeer tevreden over mijn stint, die ik begon in 16de positie, voordat ik op een 7de positie het stuur gaf aan Moritz,” vervolgt Tom Cloet. “Het is ongelooflijk dat ik deze tijden kon neerzetten, op een dergelijk niveau, en zoveel jaren later.”

Moritz Kranz bracht het werk tot een goed einde en ging onder de finishvlag door op een 5de positie, waarna ze konden profiteren van…een bestraffing die werd uitgedeeld aan de concurrent op de 4de positie. Het resultaat: Mühlner Motorsport, Tom Cloet en Moritz Kranz besloten hun eerste deelname in de MLMC meteen aan de voet van het podium… “Met Jean Glorieux en Eric De Doncker staan we nu met niet minder dan drie Belgische rijders binnen de top 4 van de wedstrijd,” lacht Tom Cloet! “Vanzelfsprekend is dit eerste resultaat zeer bemoedigend voor het vervolg, temeer daar de tweede manche plaats vindt op Spa-Francorchamps, mijn thuiscircuit dat ik zeer goed ken. Ik reed er dit jaar nog in een Mercedes-AMG GT4. We gaan duidelijk voor een eindpodium, ook al zal de tegenstand opnieuw zeer sterk zijn…”

Tussen de 24 Uren van Portimao en de Michelin Le Mans Cup op het Circuit Paul Ricard, reed Tom Cloet eveneens nog een aantal manches in de Nürburgring Endurance Series, voorheen gekend als de VLN. Hij haalde er overwinningen binnen zijn klasse in het gezelschap van Olivier Muytjens, maar bovenal haalde hij zijn “rijbewijs” om met dikke auto’s op de Nordschleife te mogen rijden. Ook al is er nog niets voorzien op dat niveau, toch mogen we aannemen dat we Tom Cloet snel zullen terugzien in De Groene Hel dit seizoen…

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws