Nathan Vanspringel wordt bij TeamFloral teammaat van Ruben Valckenaere

Tijdens de eerste testdag van de Ford Fiesta Sprint Cup op Circuit Zandvoort viel het op dat Junior-kampioen Nathan Vanspringel kon rekenen op de kundige bijstand van Bert Devriese, de vertrouwde technische man van TeamFloral, terwijl Ruben Valckenaere, zoon van, zich ontfermde over de logistiek van de witte ex-David De Saeger-Fiesta!

Patrick Vanspringel: “Omdat wij ons na de overname van Ford Anderlecht als derde concessie, naast de bestaande garages in Brussel en Waver, tenvolle willen concentreren op het dagelijks beleid van deze drie zaken en Nathan toch wilden laten gaan voor een tweede seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup, hebben wij een akkoord gesloten met TeamFloral voor het runnen van de auto. Wij zullen uiteraard nog aanwezig zijn tijdens de race-weekends, maar alle voorbereiding, logistiek, testdagen en diens meer zijn voortaan in handen van TeamFloral.”

Wetende dat Ruben Valckenaere de draad wil opnemen met de Ford-merkencup, krijgen aldus twee Junior-kandidaten onderdak bij het verenigde Vanspringel Motorsport/TeamFloral!

“Nadat wij in het eerste jaar van de Ford Fiesta Sprint Cup Kenny Herremans aan de titel hielpen, hebben wij ons in 2019 beperkt tot het verzorgen van een customer service voor zowel de Belgische als de Nederlandse Cup,” legt Jean-Marc Valckenaere uit. “De goesting bleef groot om opnieuw actief deel te nemen aan de Fiesta Cup en tijdens de prijsuitreiking in december bij Vanspringel hebben we een eerste keer gesproken over een mogelijke samenwerking. De kosten delen over meer dan één auto is altijd interessant en zo zijn we tot een akkoord gekomen, waarbij Ruben opnieuw integraal deel zou uitmaken van de troepen, als teammaat van Nathan.”

In het eerste jaar van de Ford Fiesta Sprint Cup zat Nathan nog op de reservebank, Samen met de Redant-broers, Hanne Terium en Thibault Parmentier was Ruben Valckenaere dat jaar één van de nieuwe gezichten in het eerste seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup. In tegenstelling tot Ayrton en Yannick Redant en La Terium had Ruben Valckenaere totdan nooit één meter gereden op een circuit. Na een redelijk geslaagd debuut ontbrak Ruben Valckenaere afgelopen seizoen op de deelnemerslijst van de Ford Fiesta Sprint Cup. Een verkeersongeval, december 2018, zette een kruis over al zijn activiteiten en wat volgde was een langdurende revalidatie.

Bijna een jaar later nam hij de draad weer met de racerij. Dat gebeurde tijdens een testdag op 12 november op Circuit Francorchamps, de plaats waar hij in 2018 twee keer derde eindigde in de Junior Ford Fiesta Sprint Cup.

“Het deed mij enorm veel deugd wederom kennis te maken met de Fiesta in Cup-versie en dan nog wel op het mooiste circuit ter wereld,” lacht Ruben. “Ik ben supergemotiveerd en kijk er naar uit om aan de start te verschijnen van mijn, zeg maar, tweede kans in de Ford Fiesta Sprint Cup! Bovendien schiet ik goed op met Nathan en werken wij al zeer goed in teamverband samen.”

Op de vooravond van de Hankook Finale Races in 2019 telde deze Nathan Vanspringel 102 punten, tegenover 80 voor Alexander Borgmans, 74 voor Hanne Terium en 63 voor Giovanni Van Lil. Op het snelle TT Circuit Assen kwamen noch La Terium noch Van Lil voor in het verhaal, terwijl Nathan twee keer won van debutant en Contest-winnaar Dylan De Wolf en Alexander Borgmans, die uiteindelijk de 2de plaats in de eindstand wist te beveiligen.

“Zonder de herhaalde fouten van Hanne en Giovanni had het seizoen geheel anders gelopen,” blikt Nathan terug op zijn kampioenenjaar. “Ik presteerde regelmatiger – 12 op 12 -, boekte race na race vooruitgang en scoorde steeds volle punten. Ik beleefde een ongelooflijk seizoen en heb veel zin om er opnieuw aan te beginnen. In de Junior verwacht ik heel wat tegenstand, zoals vaste maatjes Alexander Borgmans, Mathieu Eloy en uiteraard Ruben, plus nieuwkomers zoals Milan De Laet en wellicht Tomas Debacker. Ik viseer ook een plaats in de Top 3 algemeen.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws