Is het rally seizoen 2020 in gevaar?

“Publiek zal bij zowel indoor- als outdoor sportactiviteiten en -wedstrijden niet toegelaten zijn.” Dat waren de woorden van Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) gisteren. Velen onder ons zagen de hoop voor een heropstart van het rally seizoen kelderen. Of panikeren we te snel?

Enkele dagen geleden lieten we al enkele organisatoren aan het woord die steevast overtuigd zijn dat hun wedstrijd “cornaproof” kan doorgaan. Onder andere Jan Huyghe, secretaris van de VZW Superstage (rally van de Monteberg), liet weten dat hun COVID- 19 veiligheidsplan werd goedgekeurd waarin er vermeld staat dat er een beperkt aantal aan tickets worden online verkocht en polsbandjes worden vervangen door een mondmasker. Ook Christof Seynaeve (ConXion Omloop van Vlaanderen) kon ons verzekeren dat er groen licht is om hun rally verder te organiseren.

Maar na de strengere maatregel die vanuit de overheid wordt ingezet, kunnen deze woorden wel eens stof in de wind betekenen. Kan er überhaupt nog een rally doorgaan als er geen publiek zal worden toegelaten? En als er publiek wordt toegelaten, zal het dan nog een kwestie van veel geluk zijn om een ticket te bemachtigen?

We houden u op de hoogte!

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws