New Toyota Yaris

De nieuwe, vierde generatie Yaris is een auto die aan de eisen van het stadsleven voldoet, maar ook plezier biedt op buitenwegen of autosnelwegen.

Hij is ontworpen om wendbaar te zijn op drukke, nauwe straten in de stad, wat blijkt uit zijn compacte proporties en ongekend kleine draaicirkel. Tegelijkertijd heeft hij een ruim, comfortabel en hoogwaardig interieur, met uitrustingsspecificaties die in alle opzichten beantwoorden aan de voorkeuren van hedendaagse klanten voor connectiviteit en probleemloze toegang tot informatie.

Toyota kon zijn ambities voor de nieuwe Yaris waarmaken door de TNGA-filosofie (Toyota New Global Architecture) voor het eerst op een kleine auto toe te passen via het modulaire GA-B-platform, dat de basis vormt voor een reeks nieuwe modellen. Het GA-B-platform zorgt voor een lager zwaartepunt en een veel stijvere carrosserie en is daarmee bepalend voor de verbeterde dynamische prestaties van de Yaris. Het stelde de ontwerpers ook in staat om een opvallendere, krachtiger ogende auto te maken met een aantrekkelijke, individuele identiteit.

Het nieuwe model bevat Toyota’s doorontwikkelde, vierde generatie hybride aandrijflijn, die het brandstofverbruik verbetert en voor lagere emissies zorgt. De auto is hierdoor bovendien veel beter in staat om bij hogere snelheden en over langere afstanden alleen op de elektromotor te rijden.
In het stadsverkeer kan de nieuwe Yaris zelfs een groot deel van de tijd emissievrij rijden, net als een Battery Electric Vehicle, zonder dat de accu opgeladen hoeft te worden.

Wat betreft veiligheid, legt de Toyota Yaris de lat opnieuw hoger. De auto versterkt daarmee zijn reputatie als leider in dit segment. Toyota streeft ernaar om veiligheid voor iedereen bereikbaar te maken. De nieuwe Yaris is daarom standaard voorzien van een groter aantal actieve Toyota Safety Sense-systemen, waaronder geavanceerde rijhulpsystemen, zoals Lane Trace Assist, Emergency Steering Assist en Intersection Turn Assistance.

De functionaliteit van het Pre-Collision System is verbeterd, zodat het overdag en ’s nachts voetgangers en overdag fietsers kan detecteren. De nieuwe Yaris biedt als eerste in zijn segment ook Intersection Turn Assistance om mogelijke aanrijdingen met tegenliggers en voetgangers te herkennen wanneer de bestuurder afslaat op een kruispunt. Het is bovendien de eerste Toyota die met centrale airbags is uitgerust. Deze voorkomen dat de bestuurder en voorpassagier op elkaar botsen bij een aanrijding van opzij.
Met deze voorzieningen en het voordeel van de aanzienlijk stijvere carrosserie dankzij het GA-B-platform wil Toyota van de nieuwe Yaris de veiligste kleine auto ter wereld maken.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws