WRC Turkije vervroegt definitief hun datum om extra evenementen mogelijk te maken.

Vandaag werd er opnieuw een update geplaatst van de kalender voor het verdere verloop van het WRC 2020. Hierin werd bevestigd wat we de afgelopen dagen al te horen hebben gekregen. Het WRC in Turkije vervroegt met een week hun wedstrijd. De datumwijziging biedt de mogelijkheid om in de tweede helft van het seizoen extra evenementen op de kalender te zetten als er door gevolg van de Covid-19-pandemie bijkomende problemen zouden ontstaan. Want hoe erg het ook is om te horen, we moeten ten allen tijde rekening houden dat dit kan gebeuren.

Jona Siebel, algemeen directeur van de WRC-promotor, vertelt; “De datumwisseling biedt ons opties als we verdere evenementen willen introduceren in de kalender van 2020 en we zijn dan ook de Turkse Automobile Sports Federation (TOSFED) dankbaar voor zijn flexibiliteit in moeilijke tijden voor sport over de hele wereld. Marmaris, een populair vakantieoord in Turkije, staat open voor zakenreizigers en toeristen. De teams en fans kunnen er dus zeker van zijn dat reizen naar Turkije mogelijk is, mits de nodige maatregelen die men in acht moet nemen om een veilige omgeving te creëren voor alle betrokkenen en fans.”

Toch wil dit niet zeggen dat de Renties Ypres Rally geen kans meer maakt om deel te nemen aan het WRC. De deuren zijn nog niet gesloten en alles is op dit moment nog mogelijk. We houden u op de hoogte!

Hieronder vindt u de aangepaste kalender.

Estland: 4 – 6 september
Turkije: 18 – 20 september
Duitsland: 15 – 18 oktober
Italië: 29 oktober – 1 november
Japan: 19 – 22 november

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws